Annons
Insändare

Anita Olsson (S): Folkvalda sitter och ljuger i fullmäktige

I fullmäktige har vi antagit "etiska regler för kommunalt förtroendevalda" där man annat kan läsa att man ska hålla sig till fakta och föra en konstruktiv och saklig debatt.
Simrishamn • Publicerad 10 december 2020
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Kommunfullmäktige Simrishamn.
Kommunfullmäktige Simrishamn.Foto: Torun Börtz

Därför är det anmärkningsvärt att vid senaste fullmäktigemötet sitter Jeaninne Olesen (M) och påstår att alliansen har taget över ett stort underskott i barn- och utbildningsnämnden efter förra mandatperiodens S-ledda majoritet.

Detta är ren lögn och det är dessutom faktauppgifter som kan inhämtas av var och en. Resultatet för perioden var plus fem miljoner.

Annons

Däremot gav Alliansstyret redan under sitt första majoritetsår ett underskott på häpnadsväckande 12,2 miljoner och revisionen gav styret ej ansvarsfrihet.

Jag kan vidare dra mig till minnes att under mandatperioden 2010–2014, då jag själv satt i bun, så låg också nämnden liksom nu när Alliansen åter styr på underskott hela mandatperioden. Detta fick däremot vi Socialdemokrater ärva av Alliansen.

Socialdemokraterna fick efter valsegern därför direkt tillföra 13 nya miljoner till bun för att rätta till de fel som tidigare fanns och vi fortsatte sedan under mandatperioden med denna finansiering av bun och därmed fick vi också de positiva resultaten.

Det var underfinansiering från Alliansen mandatperioden 2010–2014 liksom det nu är även denna mandatperiod.

För innevarande mandatperiod 2018–2022 står det klart att Alliansen inte vill utveckla utan avveckla buns verksamhet och satsar alltså inte alls på våra barn och ungdomar – vår framtid.

Anita Olsson (S), Gärsnäs

Annons
Annons
Annons
Annons