Annons
Insändare

Anna Sandegren och Thony Blomgren: Förskolepersonal ska inte behöva använda egna mobiler på arbetstid

I en artikel på Tomelillasidan 25 november beklagade Socialdemokraterna sig över Sverigedemokraternas motion om att begränsa förskolepersonal att använda sina privata mobiltelefoner under sin arbetstid med småbarnen, på förekommen anledning.
Tomelilla • Publicerad 29 november 2023
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Privat mobilanvändande ett problem på förskolan, menar SD.
Privat mobilanvändande ett problem på förskolan, menar SD.Foto: Annika Byrde

Detta menade Socialdemokraterna minsann var förkastligt och att vi, SD Tomelilla dömer ut en hel yrkeskår samt, enligt skolchefen, privata mobiler knappt används av personalen för sitt arbete.

Sverigedemokraterna anser givetvis att barns säkerhet överträffar personalens tillgång till egna mobiler under sin arbetsutövning med våra små barn.

Annons

Om brukande av egna mobiler knappast ens förekommer, vad är då problemet med att användandet av privata mobiler tydligt stipuleras så att eventuella missförstånd kommer på skam?

Att Sverigedemokraterna vill se till våra minstas trygghet och väl innebär på intet sätt att vi misstror förskolepersonalen eller någon yrkeskår med begränsningar för sitt mobilanvändande.

Till skillnad från Socialdemokraterna så känner vi inom SD ingen skepsis eller misstro för en mängd yrkeskategorier som har just restriktioner för sitt privata mobilanvändande under sin profession av säkerhetsskäl, men även av respekt för sina medmänniskor. Allt i från butikspersonal och chaufförer till lärare .

Vidare har vi Sverigedemokrater även väckt frågan via en så kallad interpellation till kommunfullmäktige, att tillgodose förskolepersonalen med rätt typ- och mängd digitala verktyg. Just därför att personalen inte ska nödgas använda sina egna mobiler i sin arbetsutövning, vilket skolchefen bekräftar. Faller den väl ut kan motionen ovan att dras tillbaka.

Sverigedemokraterna sätter våra minstas trygg- och säkerhet i främsta rummet, vilket vi hoppas och tror att även Socialdemokraterna i Tomelilla skriver under på.

Anna Sandegren, Thony Blomgren, SD Tomelilla

Annons
Annons
Annons
Annons