Annons
Insändare

Anne-Li Roshagen: Regionpolitiker ska jobba för hela Skåne

I förra veckan fick vi läsa i YA att tre specialistmottagningar skulle flyttas från Simrishamn för att etableras i Skurup.
Simrishamn • Publicerad 8 november 2022
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Sjukhuset i Simrishamn tappar från februari specialistvård till Skurup.
Sjukhuset i Simrishamn tappar från februari specialistvård till Skurup.Foto: Mark Nordvall Hanlon

Ett dumt besked. Vem kör till Skurup i dessa tider med dyr bensin? Själv kommer jag att söka vård på närmare håll, till exempel i Kristianstad eller i Ystad.

Ingen information har lämnats till den styrande alliansen. Tur att YA finns.

Annons

Stämmer det att detta är ett tjänstepersons beslut blir jag bekymrad. Jag trodde att politiken bestämde om att öppna och stänga verksamheter. I så fall finns det en stor besparings potential bland politiker i regionen.

När man får förtroende att vara regionpolitiker ska man arbeta för hela Skåne, inte bara väst. Vilket parti arbetar för Simrishamns sjukhus? Uppenbart inget.

2005 stängde Socialdemokraterna en väl fungerande operations avdelning med tillhörande uppvak, två kirurgavdelningar. Halverade verksamheten för lab röntgen, vaktmästeri och patient kök. 125 personer blev övertaliga.

2022 stängde alliansen Närakuten lab och nu tre specialistmottagningar. Det finns snart inget kvar av sjukhuset och med en haltande primärvården blir frågan – varför ska vi som är folkbokförda i Simrishamn betala full skatt till Regionen?

När närakuten stängdes lovades att Capio skulle ha öppet tre timmar lördag och söndag. Så har det inte blivit. Capio påstår de har inga medel för en sådan verksamhet.

Vill jag träffa en läkare om lördagen är alternativet akutmottagningen i Ystad.

Det fanns köer till vården före pandemin och dessa har ökat under pandemin.

Utnyttja Simrishamns sjukhus bättre. Låt det bli mer verksamhet där för att minska köerna i Skåne.

Anne-Li Roshagen, gruppledare Kristdemokraterna Simrishamn

Annons
Annons
Annons
Annons