GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Bengt och Karin Nörby: Turistkommun med märklig parkeringspolicy

Simrishamns kommun har haft stora problem med parkeringar under sommarmånaderna i och kring de populäraste badstränderna. Men även i samhällen som Kivik och Skillinge med flera.
Simrishamn • Publicerad 23 juli 2021 • Uppdaterad 23 juli 2021
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Parkeringsbot.
Parkeringsbot.
Foto: Janerik Henriksson/TT

För att försöka lösa dessa problem har man tecknat avtal med Securitas som arbetar på uppdrag av kommunen. Ett lovvärt försök att lösa problemet som har blivit större under de senaste åren. Räddningsfordon har till exempel inte kommit fram vid akuta behov.

Men tisdagen 20 juli råkade vi utför följande händelse: Vi ställde vår bil vid Gamla vägen vid vändplatsen i Simrislund, gick ner till stranden för att titta på omgivningarna och var borta mindre än fem minuter.

När vi kom tillbaka hade vi en parkeringsbot på 900 kronor med motiveringen att vi ”Stannat eller parkerat på allmän plats inom tätbebyggt område som är terräng…” Vi förstod ingenting.

Det fanns inga skyltar om förbud mot att stanna eller parkera, och eftersom vi stod vid vägkanten fanns plats att komma fram. Såvitt vi kunde se var området varken tätbebyggt eller terräng.

Vi är sommarboende sedan 20 år tillbaka på Österlen och har själva sett behovet av att komma till rätta med parkeringsfrågan, men att bötfälla på det här sättet måste ifrågasättas.

Det torde inte vara förenligt med kommunens policy som turistkommun. Kommunen borde använda sina parkeringsvakter till mera angelägna ärenden.

Parkeringsanmärkningen är överklagad hos polismyndigheten.

Bengt och Karin Nörby, Skillinge

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.