Annons
Insändare

Bengt Persson: Vissa detaljplaner kan tydligen korrigeras

Jag läser i YA att myndighetsnämnden vänt sig till samhällsbyggnadsnämnden med krav om att detaljplanerna för Löderups strandbad upphävs. Det anses oansvarigt att tillåta bygge så nära strandkanten.
Ystad • Publicerad 11 maj 2022
Detta är en insändare i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Lenys höghus på regementsområdet. Bengt Persson undrar vörför myndighetsnämnden agerar som den gör.
Lenys höghus på regementsområdet. Bengt Persson undrar vörför myndighetsnämnden agerar som den gör.Foto: Mika Terne Yli-Ketola

När bygglovet för Lillö 2 på regementsområdet beviljades medgav myndighetsnämnden att stadsbyggnadsavdelningen glömt föreskriva förarbetets tänkta bygghöjd på 26 meter, och man därför tvingades acceptera byggherrens ”innovativa” utformning, en 41 meter hög elva-våningars ”signalbyggnad”.

Tänk om myndighetsnämnden då varit lika ansvarsfull, och begärt korrigering av detaljplanen, så att nybygget utformats i harmoni med det gamla regementets byggnader.

Annons

I stället får vi en skyskrapa som kommer att kväva skridskodammen och dess svanar, gråhakedoppingar och grodor. Så skynda dit och lyssna till svanesången, det lär vara sista året som detta naturskyddsområde finns till.

Dessutom kan man undra om kommunen avsiktligt låter dammen växa igen och torka ut – då slipper man ju stänga av Militärvägen varje år.

Vilket budskap kommer signalbyggnaden att förmedla?

Bengt Persson, Ystad

Annons
Annons
Annons
Annons