Annons
Insändare

Bertil Torekull: Betalar kommunen våra benbrott?

Det är väl känt att Simrishamns kommun om somrarna månar om oss i fiskelägena typ Skillinge/ Brantevik då stockholmarna bara väller in och lyfter ortens usla ekonomi.
Brantevik • Publicerad 4 mars 2020
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Branteviks hamn, hamnen i Brantevik. Bild: Thorsten Persson
Branteviks hamn, hamnen i Brantevik. Bild: Thorsten Persson

Då jagar man nämligen med framgång intäkter från notoriska felparkerare, en störning som drabbar även oss fastboende men som vi uthärdar fyra veckor om året, tacksamma som vi är för det liv och glada företagande sommargästerna genererar.

Efter juli lämnas vi alltså ifred av felparkerarna men, som en tanke, även av makthavarna men riskerar då i gengäld våra liv genom ett punktvis uselt underhåll av gatorna.

Annons

Just nu lider båda nedfarterna till hamn och fiskevagn på södra Brantevik av grava hål, veritabla vrick/lårbensfällor för äldre och synskadade, typ mig själv.

En aftonpromenad kan bli fatal, jag vet sen jag ramlade handlöst på övre Skeppargatan häromåret i en oskyltad sen uppgraderad avloppsbrunn; blodet från arm, höft och knä trängde genom ytterplaggen, huvudet missade en stenmur med någon centimeter...

Så liv och bekvämlighet står på spel i idyllen. I vinter har bussutfarten via Nytorpsgatan också en elak håla i svängen längst upp, skadlig för bil och cykel och direkt livsfarlig för gående om; kommunen lär knappast kompensera för benbrott.

För övrigt: busshållplatsen vid Södra hamnen liknar denna regnvinter mest en pool som gräver ur gatan vid asfaltkanten - dräneringen av Östersjögatan har brister inte bara där.

De som drabbas är, än en gång, vi äldre skattebetalare som kommunen borde sända en tacksam tanke för allt vi betalar och annars uthärdar utan klagan innan vi tar ner skylten och sabbar den redan nedslående invånarstatistiken. Fyll hålen!!

Bertil Torekull

88,5, ännu obruten, Brantevik

Annons
Annons
Annons
Annons