Annons
Insändare

Britt-Louise Lind: Är det verkligen humor att Jimmie Åkesson kör en stridsvagn genom Rinkeby?

Nu försöker man tysta ner Sverigedemokraternas senaste fadäs och hoppas att det snabbt blåser över.
Politik • Publicerad 25 maj 2024
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Karin Enström (M) tycker de har haft ett konstruktivt och bra möte med partisekreterarna, fast SD inte givit med sig på någon punkt.

Och statsminister Ulf Kristersson är som vanligt frånvarande. Det skulle verkligen hedra honom om han sade ”nu räcker det. Vi har försökt bygga ett samarbete med SD men det gick inte”.

Annons

Sverigedemokraterna är helt tydligt inte moget att axla ansvaret för Sverige.

Om man tycker det är humor att visa Jimmie Åkesson på en stridsvagnskörande genom Rinkeby med ett vapen i händerna, eller låta AI spela rösten av Magdalena Andersson där hon säger att ”tillsamman ska vi förgöra Sverige”, då har begreppet humor/ironi helt förlorat sin mening.

Att lägga ut den typen av filmer på nätet hade varit omoget och dumt av alla, men av ett parti som aspirerar på att bli regeringsparti och leda landet är det inte mindre än en skandal.

Att de nu i praktiken redan styr den regering vi har gör att Ulf Kristersson måste agera då Sverigedemokraterna säger att de inte tänker lägga ner några trollkonton. Ulf Kristerssons tystnad och avsaknad av repressalier kan inte tolkas på annat sätt än att han inte tycker det är så allvarligt.

Att YA:s politiske redaktör Petter Birgersson inte tycker det är särskilt allvarligt förvånar ingen, men att jämföra detta med de två omogna socialdemokratiska killarna som 2018 fick för sig att driva med SD på anonyma konton är direkt dumt.

När det agerandet uppdagades blev de genast avstängda av en upprörd partiledning som tog starkt avstånd och de fick inte som Petter Birgersson påstår, behålla sina jobb utan omplacerades. Men i YA:s ledare signerad Petter Birgersson måste allt illa som sker kopplas till Socialdemokraterna.

Att Jimmie Åkesson skulle lånat ordet ”klägg” från Håkan Juholt är ju direkt löjeväckande, men att utelämna, överdriva och fara med halvsanningar för att smutskasta socialdemokraterna har blivit legio i dessa ledare.

Jag läser många ledare och de flesta i så kallad borgerlig press, men ingen annan ledarskribent är så enögd och helt utan nyanser som Petter Birgersson. Ibland tycker jag nästan synd om honom. Att bära på ett sådant hat mot ett politiskt parti måste vara både tungt och tärande.

Britt-Louise Lind, Glemmingebro

Annons
Annons
Annons
Annons