Carina Knutsson: Här har alltid varit parkeringsförbud

Svar på Ann-Margret Nilssons insändare ”P-förbud drabbar kyrkogårdsbesökare som har svårt att gå” i YA 22 september.
Simrishamn • Publicerad 23 september 2022
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

I insändaren önskar Ann-Margret Nilsson att parkeringsförbudet på Iskällarbacken upphävs och att böter för felparkeringar i området returneras.

Vi förstår att den nya skylten om parkeringsförbud upprört många känslor. Men, i detta fall är det så att det inte är ett nytt parkeringsförbud som införts, utan enbart en skylt som satts upp för förtydligande.

Det omskrivna området vilket har används av medborgare som parkering, har aldrig varit en parkeringsplats för bilar. Området beskrivs som ”Allmän platsmark, park” i detaljplanen och är skyltad som cykelbana.

När skyltning finns för ett fordonsslag, i det här fallet cykel, innebär det att andra typer av fordon, som exempelvis bil eller moped, inte är tillåtna.

Då bilförare missat skyltningen om att enbart gång- och cykel är tillåten i området, så har nu även en skylt om parkeringsförbud satts upp för förtydligande. Det för att öka säkerheten för gående och cyklister.

För att kunna skapa parkeringar i ett område kräver det att detaljplanen medger det. En detaljplan är den plan som finns över ett markområde vilken beskriver vad markägare får och inte får göra med området. Planen tillåter inte parkeringsplatser i det här fallet.

Om det är så att du anser att en parkeringsanmärkning är felaktig kan du vända dig till polisen för att göra en överklagan.

Trafikingenjör Carina Knutsson, Simrishamns kommun

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.