Annons
Insändare

Carl Bengtsson: Landsbygdens hopp står till Kevin Rasmussen

På kommunfullmäktige – maj och september, så finns det en punkt som heter allmänhetens frågestund – som tyvärr endast undertecknad landsbygdsadvokat använder sig av.
Ystad • Publicerad 1 juni 2022
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Kevin Rasmussen, Ystads kommun
Kevin Rasmussen, Ystads kommunFoto: Torun Börtz

På förra mötet 19 maj så ställde jag frågan till gruppledarna för våra tre största partier:

”Vad anser ni och ert parti borde göras för att kunna revitalisera landsbygden här i Ystads kommun?

Annons

Paula Nilsson (M), Jan-Åke Isaksson (SD) och Cecilia Magnusson-Svärd (S) svarade efter bästa förmåga, men nog hade jag väl trott på lite bättre från trion. Mycket okunnigt och ointresserat om landsbygden.

Sämst betyg ger jag Cecilia Magnusson-Svärd som – hör och häpna – ifrågasatte behovet av en landsbygdsrevitalisering. Inte en tanke på vare sig turism eller fördelningsrättvisa.

Paula Nilsson klarade sig något bättre (undan), men att referera till landsbygdsstrategin som ”ett gediget arbete” fick mig att nästan tappa andan. Känner kommunalrådet inte till vad som hände med strategin i fjol? Ett gediget misslyckande – inget annat. En ny version är på gång, men eftersom man inte ens förstår innebörden av ordet strategi så kommer fiaskot – garanterat – att upprepas.

Jan-Åke Isaksson är lika vilsen och visionslös på landsbygden som Paula Nilsson och Cecilia magnusson-Svärd – och svarade heller inte på själva frågan, men lyckades i alla fall undvika grodor – vilket tyvärr räckte för att ta hem segern i denna ”min” frågestund.

Svaren som gavs – och framför allt de svar som inte gavs – visar tydligt att hoppet fortsatt står till Kevin Rasmussen (S). Ett enastående facit denna mandatperiod. Sockerbruksvägen i Köpingebro, belysningen i Knickarp och Baldringe, Räfsan i Glemmingebro samt transporten (lilla tåget) och servicehuset i Kåseberga.

Detta är, mina vänner – mer än vad samtliga partier i Ystads kommun har gjort för landsbygden sedan storkommunen bildades 1971.

Carl Bengtsson, Rygla

Annons
Annons
Annons
Annons