Annons
Insändare

Carl Bengtsson: Landsbygdens pengar borde inte gå till att återställa tennisklubbens mark

Av 1.5 miljoner kronor i ”Riktat stöd landsbygden” för budgetår 2023 så lyckades det politiska styret undanhålla oss vart enda öre. Med god hjälp dessvärre från både förvaltningen och övriga partier.
Ystad • Publicerad 31 mars 2024 • Uppdaterad 1 april 2024
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Efter konkursen är padelbanor, matta och klubbhuset till salu.
Efter konkursen är padelbanor, matta och klubbhuset till salu.Foto: Mark Nordvall Hanlon

Efter många påtryckningar så fick jag nu (i samband med kommunfullmäktige 21 mars) besked från samhällsbyggnadsnämndens ordförande Håkan Thorén Damm (KD) att pengarna har förts över till årets budget och merparten (cirka en miljon kronor) ska användas för att återställa den ”allmän platsmark” ute i Nybrostrand som tennis/padel-klubben fick lämna (tillbaka).

Att området återställs är en självklarhet, men det ska naturligtvis inte ske med pengar hämtade ur ”Riktat stöd till landsbygden”.

Annons

Håkan Thorén Damm förklarar dessutom (för mig) att man har för avsikt att lämna kvar hårdytorna från tennisen och padeln. Att vilken anledning, undrar säkert fler än jag?

Är det nu bestämt att området ska återställas till ”allmän platsmark” så får inget annat ”lurt” komma emellan.

Kanske tänker sig ordföranden i samhällsbyggnadsnämnden att det trots allt ska finnas möjlighet för lite ”spontan” tennis och padel därute...

Kostnaden på runt en miljon kronor för att återställa området känns också väl tilltagen. Speciellt då hårdytorna skulle lämnas kvar.

Liksom hela ”Riktat stöd till landsbygden” så är även detta ett rent teaterstycke. I en kommun(kultur) full av fiffel och båg.

Carl Bengtsson, Rygla

Annons
Annons
Annons
Annons