GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Cecilia Magnusson-Svärd: Två politiska avhopp medförde inget maktskifte

Svar till Lars Toftemars insändare om Ystads Socialdemokrater i YA 14 september ”Ystads socialdemokrater har lyckats med ett debacle utan motstycke”.
Ystad • Publicerad 15 september 2022
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Två avhopp i kommunfullmäktige har skett under mandatperioden. Men det medförde inget maktskifte, menar Cecilia Magnusson-Svärd.
Två avhopp i kommunfullmäktige har skett under mandatperioden. Men det medförde inget maktskifte, menar Cecilia Magnusson-Svärd.

Det är alltid kul att bli uppbjuden till dans och jag ger gärna en svängom. Lågaffektivt bemötande är mycket effektivt. Mitt agerande har uppenbart varit fel enligt Lars Toftemar och han har till viss del rätt.

De östrogendrivna människorna har rätt till precis samma utrymme och samma tid som testosteronstinna människor som tyvärr är i behov av att trycka till, skuldbelägga och använda härskartekniker på andra människor.

Min politiska målsättning har alltid varit ökad jämlikhet och ökad jämställdhet. Att personer i behov av vårt välfärdssystem ska ges bättre förutsättningar och att personalen inom välfärdssystemet ska ha den bästa arbetsmiljön och personalbefrämjande insatser som möjligt. Personhets, skvaller och skrämseltaktik har aldrig varit min politiska färdriktning, där skiljer vi oss tydligt åt, Lars Toftemar och jag.

Lars Toftemar har reagerat på Socialdemokraterna Ystads annonser i YA och de radiojinglar som har spelats på Radio active under valkampanjen. Riktigt kul och bra att denna kampanj har gått hem och väckt den uppmärksamhet som var avsedd.

Lika kul är det att Lars Toftemar gärna nämner mitt namn så ofta som han gör och lite humoristiskt att han tror att jag är ensam i mitt parti. Vi är ett fantastiskt samspelt lag. Socialdemokraterna Ystad har gjort ett fantastiskt arbete i valrörelsen.

Som alla i Ystads kommun vet har det varit en socialdemokratisk budget under tre av fyra år under denna mandatperiod. Den som känner till kommunallagen vet också att en opposition kan begära att ta över makten om det är politiskt maktskifte i kommunfullmäktige.

I Ystads kommunfullmäktige har två ledamöter valt att fortsätta i politiken utan politisk tillhörighet, som politiskt oberoende. Det medför inget politiskt maktskifte.

Båda dessa har naturligtvis röstat för de förslag som de tycker gynnar Ystadsborna bäst. Men Lars Toftemar har inför varje budgetomröstning inkommit med mail till undertecknad där du gett signaler på att du inte kommer att rösta för vårt förslag om du inte får som du vill, bland annat att få uppdrag i samhällsbyggnadsnämnden.

Att Lars Toftemar skulle få ett politiskt uppdrag i samhällsbyggnadsnämnden har aldrig varit aktuellt, dels eftersom det är svårt att samarbeta med dig men också då du inte har någon politisk tillhörighet.

Vår demokrati bygger på politik, olikheter och ett intensivt samarbete. Med det sagt har det varit mycket tydligt för mig att något maktskifte i Ystads kommunfullmäktige aldrig har skett.

Socialdemokraterna Ystad med mig som gruppledare har varit redo att ta över länge.

Cecilia Magnusson-Svärd (S), oppositionsråd Ystad

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.