Annons
Insändare

Christer Andersson: Fler brottslingar bland SD:s folkvalda än bland invandrare

Kommentar efter Per Gustafssons inlägg i YA 6 april ”Migranterna är en elastning för samhället”.
Skåne • Publicerad 8 april 2022
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Volontärer bjuder Ukrainska flyktingar på varm och kall dryck samt tillhandahåller förnödenheter efter ankomst till hamnen i Karlskrona på torsdagsmorgonen.
Volontärer bjuder Ukrainska flyktingar på varm och kall dryck samt tillhandahåller förnödenheter efter ankomst till hamnen i Karlskrona på torsdagsmorgonen.Foto: Johan Nilsson/TT

Sverige är ett humant, empatiskt land som tar emot människor i nöd, oavsett var de kommer ifrån, hur de ser ut eller har för religion.

Vi gör detta för att vi kan, har råd och känner för medmänniskor. Empatin är inte rasistisk.

Annons

Att som Sverigedemokraterna dela upp asylsökande i ”riktiga flyktingar”, ”proffsmigranter”, ”skäggiga barn” och så vidare, är ren och skär rasism.

Per Gustafsson ondgör sig över invandrarnas brottslighet. Cirka 2 procent av invandrarna är kriminellt belastade. Motsvarande siffra för Sverigedemokraternas folkvalda politiker är 7 procent.

Jojo,, men det är klart; vill man vara ledande inom svensk kriminalpolitik skadar det ju inte med lite praktisk erfarenhet.

Hörde på nyheterna att antalet asylsökande från Ryssland ökar markant i Sverige. Jag ser fram emot en SD-delegation från Tomelilla som åker till Ryssland för att reda upp saker och ting på plats .

Christer Andersson, Abbekås

Annons
Annons
Annons
Annons