Annons
Insändare

Christer Grankvist (S): Ett föra den politik man gått till val på är inte att slå split

Svar på inlägget ”Christer Grankvists enda syfte är att slå split” av Jan Rejdnell (L) i YA 30 december.
Simrishamn • Publicerad 5 januari 2021
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Simrislundsskolan i Simrishamn.
Simrislundsskolan i Simrishamn.Foto: Torun Börtz

Inledningsvis anser jag mig ha rätt som förtroendevald att stå för den politik vi har gått till val på och svara på påhopp. Delar man inte Jan Rejdnells uppfattning anser han att det är att så split.

Ständigt refereras till hans kontakter med revisionen i politiska frågor. Därför gör revisionen en utredning om detta, vilket är utmärkt.

Annons

Att så split förtjänar ett par rader. På Facebook skriver Jan Rejdnell att hans taktik är att splittra oppositionen och se till att Christer Grankvist tappar greppet.

Han utmålar mig som missanpassad, med nidbilder.

Googlar man på Rejdnell finner man att han sått split i organisationer och i politiken. Det står noterbart nog att han lämnade folkpartiet 2010. Bildade nytt parti med Alexander Bard.

Vad gäller Rejdnells förklaring till att ett verksamhetsbesök kostar 750 000 kronor så förstår man nu hur Alliansen med den matematiken aldrig får ihop budgeten och underfinansierar bun.

Vad gäller beslutet om verksamhetsbesök åsyftas det beslut som togs då Rejdnells fru var ordförande i bun. Det finns en tid även innan Rejdnell plötsligt klev in i bun och vad gäller beslutet föreslår jag att ni klarar ut detta vid köksbordet.

Rejdnell räknar upp verksamheter inom bun, men nämner inte alls Campus och kulturskolan. Inte så konstigt då det är klart uttalat att dessa verksamheter ska genomgå ett stålbad och stå utanför den ordinarie budgeten enligt Alliansen. Detta för att spara och klara Alliansens budget.

Tydligt att han i uppräkningen inte har koll på hur verksamheterna är organiserade, eller så vill han medvetet vilseleda läsarna och den oinvigde för att i desperation rent teoretiskt försöka få ihop 750 000 kronor.

Fakta är att vi i har sju grundskoleenheter och två gymnasieskolor. På grundskoleenheterna finns även förskolorna. Tre av grundskolorna och båda gymnasieskolorna finns i tätorten så transportkostnader och tidsspillan finns ej här.

Inom Österlengymnasiets byggnad finns vux och särskolan. Att det skulle behövas extra transporter till förskolorna, gymnasiet, till vux och särskolan är rent nonsens. Vi är ju redan på plats där verksamheterna finns.

Som tidigare visats hinner man med fyra-fem besök på en heldag till en kostnad av 70 000–75 000 kronor.

Annons

Men för att totalt tillmötesgå Rejdnells matematik så låt oss säga som han skriver 85 000 kronor per dag samt som han uppger, underlig nog, att man plötsligt bara kan besöka tre enheter per dag.

Ska vi inte vara effektiva? Vi har nio skolenheter och tre besök per dag enligt Rejdnell. Alltså totalt 255 000 kronor och ingalunda 750 000 kronor som han påstår.

Christer Grankvist (S), 2 vice ordförande i bun, Simrishamn

Annons
Annons
Annons
Annons