Annons
Insändare

Christer Grankvist (S): Förklara hur det kan kosta 750 000 kronor, Jan Rejdnell!

I YA 17 december basunerar bun:s ordförande i Simrishamns kommun Jan Rejdnell (L) med eftertryck ut att om nämnden ska besöka kommunens skolenheter så kostar ett enda sådant besök 750 000 kronor.
Simrishamn • Publicerad 28 december 2020
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Simrislundsskolan i Simrishamn.
Simrislundsskolan i Simrishamn.Foto: Torun Börtz

Detta i ivern att åter påtala hur dyrt allting är inom bun, att det därför måste sparas, indragningar göras och inga verksamhetsbesök ske. Detta dessutom tvärtemot vad nämnden i demokratisk ordning beslutat om. Ett beslut han nu uppenbarligen ställer sig över och hänvisar till sitt återkommande mantra – spara och avveckla.

Givetvis ska inga besök göras i coronatider, men ur verksamhetssynpunkt och i normalfallet är detta av stor vikt.

Annons

Påståendet om 750 000 kronor för ett verksamhetsbesök tar nog ändå priset av falska påståenden. Tydligen finns inga gränser för vilka argument och uppgifter man är redo att ta till.

Nu får det vara nog. Rejdnell måste förklara hur ett enda verksamhetsbesök för nämnden kostar 750 000 kronor.

För att jämföra uppgiften så är kostnaden för nämndens totala arbete, verksamhetsbesök, utbildning och alla sammanträden under ett helt år runt en miljon.

Verksamhetsbesök anser jag är av största vikt för oss politiker så att vi verkligen kommer ut, ser och kan följa den verksamhet vi har att besluta om. Träffa ledning, personal, elever och barn. Detta gjorde vi förra mandatperioden och det kostar runt en tiondel av vad Rejdnell påstår. Han säger sig nu också vilja göra inskränkningar på det demokratiska området. Noterbar liberal inställning.

Vi må ha olika uppfattningar om vad barn och skola får kosta, men kom i alla fall inte med rena fantasisummor som att ett verksamhetsbesök kostar 750 00 kronor, och därmed så gott som hela årets budget för nämndarbetet. Här krävs en förklaring och en dementi Rejdnell.

Christer Grankvist (S), 2:e vice ordförande i bun, Simrishamn

Annons
Annons
Annons
Annons