GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Christer Granqvist (S): Fel uppgifter igen, Jan Rejdnell

Efter artikeln i YA den 28 december om underskottet i bun ”Politkernas åsikter fortsatt splittrade i bun-frågan” krävs ett par klarlägganden.
Simrishamn • Publicerad 4 januari 2022
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Ordföranden Jan Rejdnell (L) påstår i artikeln att underskottet beror på ett rent systemfel.

Detta stämmer inte alls och är dessutom något som förvaltningschefen bestämt påtalade inte var fallet vid såväl nämndens sammanträde den 14 december. som vid det extra arbetsutskottet den 21 december. Detta borde även ha uppmärksammats av Rejdnell tycker man.

Rejdnell påstår också att undertecknad inte kan ha känt till det stora underskottet redan under hösten och att jag bara försöker få till det värsta scenariet.

Faktauppgiften här är att det redan sedan sommaren har flaggats för detta i alla de månadsprognoser som från förvaltningen har tillsänt kommunledningen och som är allmänna och offentliga handlingar.

Bara till att studera dessa rapporter så ser man fakta och de stora underskotten med all önskvärd tydlighet. Men detta är tydligen uppgifter som Rejdnell fortfarande inte brytt sig om att ta del av.

Det är utifrån dessa rapporter jag agerat i nämnden.

Christer Grankvist (S), andre vice ordförande i bun, Simrishamn

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.