Annons
Insändare

Christer Granqvist (S): Personangrepp är Rönnqvists melodi

Svar på Claes Rönnqvists inlägg i YA 12 november ”Hur är det med Grankvists omdöme?”
Simrishamn • Publicerad 17 november 2020
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Christer Grankvist, (S)
Christer Grankvist, (S)Foto: Torun Börtz

Det är tredje gången på kort tid som Claes Rönnqvist påbörjar ett angrepp på mig och socialdemokratin. Visst ska han får svar. Men bara denna gång då det är uppenbart att han saknar förmåga till en konstruktiv debatt med respekt för demokrati och oliktänkande där sakfrågor är i fokus.

Istället finns en personfixering på mig och i sin iver att smutskasta använder han mitt namn hela sju gånger. Dessutom felstavat.

Annons

Han vill påskina att jag varit ensam ansvarig för skolan i kommunen. På ett sätt hedrande, men så är alls icke fallet. Återigen ett bevis på att Rönnqvist inte har den minsta insikt om hur politik, förvaltning och pedagogiskt ansvar hänger ihop och vem som gör vad.

Enligt honom var allt bara elände när Socialdemokraterna styrde och jag var ordförande i bun. Men nu är allt bara bra.

Så oprofessionellt att bara kunna se världen i svart och vitt och den av oss som ligger närmast Trumps världsbild får andra avgöra. Rönnqvist är fortsatt helt låst vid central statistik och hänvisar till rankingtal.

Men han bortser totalt från att lärarförbundet i vår egen kommun Simrishamn hade en halv insändarsida 11 november om de stora hot som nu finns för skolan, personalen, eleverna och kvalitén.

Stanna i Simrishamn Rönnqvist och börja med att läsa det lokala lärarfackets syn och fly inte till centrala rankingtal som även är en partsinlaga och inte säger något om eleverna och hur de klarar sig. Skolan finns enligt min mening till för eleverna.

Vad som även kan utläsas av den statistik som åberopas är att Simrishamn rasar då det gäller lärartäthet och det är inte konstigt med tanke på alla besparingar. Är det något som har betydelse för eleverna är det just hög lärartäthet och behörig personal, där också kommunen faller i ranking.

Kvarstår att det inte finns någon politiker som inte välkomnar en allt bättre skolkommun. Men Rönnqvist använder det för att attackera.

Hans demokratisyn är unik då han även angriper mig för att jag svarat på ett angrepp ifrån ordföranden i bun.

Tydligen anser han att oppositionens roll är att vara tyst, foglig och snäll och inte ens får svara på angrepp från de styrande. I alla fall vad avser Socialdemokraterna.

Jag aldrig träffat något som har så svårt för att skilja på sak och person och som Shakespeare sade; Tomma tunnor skramlar mest.

Christer Grankvist (S) 2:e vice ordförande i bun, Simrishamn

Annons
Annons
Annons
Annons