GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Christer Jönsson: Är det lönt att förbereda sig inför ålfisket?

Ytterligare några timmar med redskapen som förberedelser till en kommande (?) säsong med ålfiske.
Österlen • Publicerad 12 januari 2022
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Ålfiske i Hanöbukten
Ålfiske i HanöbuktenFoto: 

Frågetecknen är för att nu har tydligen politiker och så kallade forskare förslag om ytterligare inskränkningar i ålfisket.

Åter igen ska man visa sig handlingskraftiga, men gör ingenting åt det verkliga och största problemet. Stäng kraftverken under ålens vandringsperiod, minska säl stammen och utrota den kinesiska skarven.

Jobbigt kanske men absolut mest verksamt om man säger sig värna ålen.

Om man framhäver att ett hundratal licensierade ålfiskare skulle vara ett hot mot ålens existens och tillväxt är det så infant korkat, eftersom ålfisket berör sju-åtta procent av den totala vandringsålen medan kraftverk och övrigt står för 70–80 procent. Siffror från forskare som vi ålfiskare jobbar tillsamman med för att veta mer om ålen.

Hoppas verkligen att man för en enda gångs skull tar ett rätt och vettigt beslut. Tillåtet att önska men känner inget stort hopp.

Christer Jönsson, Borrby

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.