GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Conny Jönsson: Ishall efterfrågas också av Ystadsborna

Den 17 mars 2021 stod det i Ystads Allehanda att det ska byggas en ny idrottshall vid Världens ände, precis på samma plats som arenan var tänkt att byggas på från början.
Ystad • Publicerad 24 mars 2021
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Det gamla ridhuset intill Sandskogens idrottsplats vid hamnen i Ystad ska rivas. Kommunen har beslutat att bygga en ny idrottshall som ska stå klar år 2023. Där kommer bland annat GK Splitt att bedriva sin verksamhet.
Det gamla ridhuset intill Sandskogens idrottsplats vid hamnen i Ystad ska rivas. Kommunen har beslutat att bygga en ny idrottshall som ska stå klar år 2023. Där kommer bland annat GK Splitt att bedriva sin verksamhet.
Foto: Mark Nordvall Hanlon

Hallens användningsområde: Till vad som efterfrågas.

Vad var det som gjorde att politiker och tjänstemän lanserade detta just nu? En gymnastikklubb som blivit uppsagd från sin nuvarande lokal i Ystad bidrog tydligen till detta.

Då kan vi i Ystad äntligen se fram emot att också få en ishall. Jag tror att alla, bland annat gymnaster och brottare, också tycker att detta skulle vara trevligt och inte ser detta som ett ”hot” mot annan idrott.

En ishall har varit efterfrågad i Ystad ända sedan kommunen såg till att Åvalla isbanaförsvann för gott från Ystad 1977, genom att inte hålla sitt avtal med IK Pandora. (Allt för att skydda handbollen).

Att ta emot donerade pengar till just en ishall har inte varit något problem, men att sedan bygga en har visat sig vara betydligt svårare.

Har man problem med ekonomin, sälj då arenan. Denna anläggning borde aldrig blivit byggd med kommunala skattemedel.

Utelämna inte ishallen ännu en gång. Inkludera den i den nya hallen. Då skulle ”pärlbandet” av högklassiga anläggningar i Ystad bli ännu större.

Ett lästips till Ystads kommuninvånare: Idrott i Ystad, Ystadiana 1995. Läs noga om ishockey på Åvalla, där Stellan och Bengt Larsson berättar historien om Åvalla isbana.

Hela boken är mycket intressant. Boken är utgiven av Ystads Fornminnesförening.

Conny Jönsson, Ystad

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.