GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Conny Jönsson: Skattefinansierad arena borde aldrig byggts

Den 14 mars 2021 presenterades för kommunstyrelsens arbetsutskott ett tänkt projekt i nya hamnstaden i Ystad som bland annat innehåller en ny ishall.
Ystad • Publicerad 14 augusti 2021
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Ystad arena borde aldrigt byggs för skattepengar, menar Conny Jönsson med anlednng av det kommunala initiativet att bygga bland annat en ishall i hamnområdet.
Ystad arena borde aldrigt byggs för skattepengar, menar Conny Jönsson med anlednng av det kommunala initiativet att bygga bland annat en ishall i hamnområdet.

Projektet ska finansieras med privata medel men även ishallsstiftelsens pengar ska användas.

Hamnstaden får en bra start, samtidigt som man uppfyller en lantbrukares önskemål och många ungdomarnas önskan i Ystad och i hela sydöstra Skåne.

Sverige är ett land där man utövar både sommar och vintersport och då ska det också gå att utöva issporter i Ystad och sydöstra Skåne.

Ystad har tidigare haft en konstfrusen isbana i privat regi men denna försvann med kommunal hjälp, eftersom den började ses som ett hot mot handbollen i ”handbollsstaden” Ystad.

Alla i Ystad älskar inte handboll. Handboll är ingen religion i Ystad. Handboll är bara en sport bland många andra i Ystad och där all sport förhoppningsvis har samma värde och skall ges samma förutsättningar, förmåner och uppmärksamhet.

I en tidningsintervju välkomnar kommunalrådet Kristina Bendz (M) och oppositionsrådet Cecilia Magnusson-Svärd (S) dessa planer på en privatfinansierad ishall.

Kommunen har ingen möjlighet att bygga och driva en ishall i kommunal regi, detta ingår inte i den kommunala planeringen.

Men att bygga arenan, en ren elitanläggning för handboll, detta ingick tydligen i den kommunala planeringen. Denna anläggning kostade cirka 230 miljoner kronor att bygga och kostar 19 miljoner kronor årligen i driftskostnad.

Eftersom kommunen har svårigheter med att tillhandahålla lagstadgad kommunal kärnverksamhet ska man inte äga och driva en dyr arena som knappast kan anses tillhöra kommunal kärnverksamhet. Denna arena i detta utförande borde aldrig blivit byggd och finansierad med kommunala skattemedel.

(På kommunfullmäktigemötet i april månad 2021 fick en motion om att sälja badet och arenan ”grönt ljus” och har överlämnats till kommunstyrelsen för handläggning.)

Conny Jönsson, Ystad

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.