Annons
Insändare

Conny Jönsson: Ystad behöver en ishall – hamnstaden blir perfekt

Hamnstaden i Ystad skulle kunna ha potential att gå helt åt helvete. Många projekt där befintliga hamnar byggs om till bostadsområden gör ofta detta. Det finns en hel del exempel på detta. Det blir bara en massa tråkiga bostadsområden. Ystad har inte utrymme för fler fiaskon och skandaler.
Ystad • Publicerad 14 oktober 2021
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Fyren blir Ystads svar på Turning Torso och får en parkanläggning fram till Spanienfarargatan.
Fyren blir Ystads svar på Turning Torso och får en parkanläggning fram till Spanienfarargatan.Foto: Sicab och NP arkitekter

En gästkrönikör skrev i Ystads allehanda: ” Goda initiativ som ishallsprojektet i Ystad kan bli en positiv injektion i området.”

Idrotten och ungdomarna i Ystad och på Österlen behöver en ny ishall.

Annons

Ystad förtjänar en ny ishall efter kommunens svek mot IK Pandora och Åvalla isbana. En ishall kommer att bli en ny träffpunkt i Ystad, för gammal som ung och för familjer som vill göra något aktivt tillsammans.

Vi hade Åvalla isbana i Ystad. Denna isbana fick demonteras och säljas tack vare att Ystads kommun bröt sitt löfte om att hjälpa IK Pandora med att finansiera denna till en enkel inomhushall. Allt för att skydda handbollen. Ishockeyn började att ses som ett hot.

När väl en ny ishall är på plats bryts också handbollens dominans i Ystad. Detta är bra både för ungdomarna och för Ystad som stad.

Placeringen av en ny ishall i hamnstaden blir helt perfekt. Nära tåg och busstation. Detta kommer att förhöja hela centrumupplevelsen i Ystad. Hela projektet finansieras med privata medel till skillnad mot arenan som finansierats med kommunala skattemedel.

(Det är inte kommuners uppdrag att med kommunalt finansierade elitarenor konkurrera med varandras elitlag. Detta är en kommersiell angelägenhet.)

Detta är väl vad kommunen vill, att det skall bli mer liv och rörelse i centrum så att folk stannar kvar längre. Detta kommer en ny ishall att hjälpa till med.

Conny Jönsson, Ystad

Annons
Annons
Annons
Annons