Annons
Insändare

Eva-Britt Bergquist och Helena Jönsson: KD:s toppkandidat skulle göra stor nytta i EU-parlamentet

Kristdemokraternas toppkandidat Alice Teodorescu Måwe har förmågan att få gehör för Sveriges intressen i EU.
Europa • Publicerad 14 maj 2024
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Alice Teodorescu Måwe presenteras tillsammans med Ella Kardemark  (ej i bild) till Kristdemokraternas toppkandidater till EU-valet, i samband med extra partifullmäktige efter Sara Skyttedals avhopp.
Alice Teodorescu Måwe presenteras tillsammans med Ella Kardemark (ej i bild) till Kristdemokraternas toppkandidater till EU-valet, i samband med extra partifullmäktige efter Sara Skyttedals avhopp.Foto: Samuel Steén/TT

Sverige är ett av 27 länder i EU och vi behöver personer som kan göra sig hörda och som kan föra fram vår intressen. EU består av länder med olika historisk bakgrund, religion och politisk inriktning.

Den personliga kontakten är av stor vikt och de samtal som förs utanför mötesrummen är inte att förringa. Sverige behöver karismatiska personer som kan skapa kontakter och som talar klarspråk.

Annons

Kristdemokraterna ingår i den största gruppen EPP inom EU och har möjlighet att påverka om rätt person finns på rätt plats. Alice Teodorescu Måwe har denna förmåga. V

i är många som har lagt märke till henne och fångats av hennes klokskap i olika debatter och tidningsartiklar. Hon har i många år förespråkat viktiga frågor och varit långt framme i samhällsdebatten.

Alice Teodorescu Måwe har varit en ledstjärna i frågor som ligger KD varmt om hjärtat, som att politiken ska utgå ifrån individen och inte kollektivet. Hon har uppmärksammat att kriminella gäng har infiltrerat rättsväsendet, politiken och myndigheter.

Hon har som KD:s toppkandidat lyft fram frågor som är viktiga för EU vilket är fred, frihet och frihandel. Alice Teodorescu Måwe lyfter fram behovet av att stärka EU samarbetet i dessa grundläggande frågor.

Det finns inget syfte med att lägga kraft och energi på frågor som vi medlemsländer bättre kan hantera utifrån respektive lands förutsättningar och önskemål. Det är viktigare än någonsin att EU stärker sin position på den utrikespolitiska arenan och att säkerheten och samarbetet med andra länder och sammanslutning stärks.

Alice Teodorescu Måwe har en stark personlighet och framför sina synpunkter på ett tydligt sätt. Den senaste tiden har hatet mot judarna fått ett stort utrymme i media, utan att det funnit en balans i rapporteringen om hur judar behandlas i världen.

Alice Teodorescu Måwe lyfter på ett hedervärt sätt fram judarnas situation och den förföljelse som sker i världen, inklusive Sverige. Hon menar att det är dags att vi börjar prata om var gränserna går för vad som är olämpligt i ett demokratiskt samhälle inte bara olagligt.

Med Alice Teodorescu Måwe i EU parlamentet får vi en person som får genomslag för våra intressen.

Eva-Britt Bergquist, KD Ystad

Helena Jönsson, KD Skurup

Annons
Annons
Annons
Annons