Annons
Insändare

Eva Brodd: Socialnämndens bortkastade pengar

På socialnämndens möte 24 maj beslutades om att skicka fyra personer från socialnämnden till Socialchefsdagarna i slutet av september 2022. Vänsterpartiet undrar hur detta kan motiveras?
Ystad • Publicerad 9 juni 2022
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Socialförvaltningen i Ystad.
Socialförvaltningen i Ystad.Foto: Mark Hanlon

Är det värt utgifterna för konferensen, 6 600 kronor per person, hotellövernattningar, resa samt utgifter för förlorad arbetsinkomst och eventuella traktamenten? Framför allt med tanke på den ständigt skrala ekonomi som socialnämnden har.

Vi menar att en sådan satsning bör ske i början av en mandatperiod och inte i slutet av den. Idag vet ju ingen om de fyra personer som ska åka kommer att sitta i socialnämnden nästa mandatperiod.

Annons

Det kan tilläggas att den webbutbildning som planerades i samband med att motionen om våld i nära relationer bifölls av kommunfullmäktige inte genomförts på grund av brist på medel.

Vänsterpartiet har lagt en protokollsanteckning där vi ifrågasätter beslutet att skicka fyra personer från socialnämnden på Socialchefsdagarna. Vi menar att det är bortkastade pengar och i stället bättre att satsa på utbildning för den nya nämnden som tillträder i januari 2023.

Eva Brodd (V), ersättare i socialnämnden Ystad

Annons
Annons
Annons
Annons