GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Figge Bergquist: Thony Blomgren svarade som jag förväntade mig

Thony Blomgren gick verkligen i spinn på min insändare om nazismen i SD (”Tragikomiskt när kommunisten har synpunkter på SD:s historia” i YA 20 september).
Tomelilla • Publicerad 21 september 2022
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson och  partisekreterare Richard Jomshof
Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson och partisekreterare Richard JomshofFoto: Henrik Montgomery/TT

Han gjorde det också precis på det sätt jag förväntade mig; i stället för att bemöta mina påståenden valde han att berätta om kommunismen och att hoppa på mig personligen. Whatabouism i den högre skolan. Jag tänker dock inte falla i den fällan.

Det är också tydligt att Thony Blomgren skrev detta i svår affekt – han nämner mitt namn sex gånger i texten, men lyckas bara stava det rätt hälften av gångerna.

Att Blomgren valde att inte bemöta mig i sak bekräftar också det jag misstänkte – han känner mycket väl till Sverigedemokraternas bakgrund och sympatiserar med den.

Det gör att jag också fått bekräftat att Thony Blomgren verkligen är nazist, eller åtminstone omfamnar de nazistiska tankegångarna.

Thony Blomgren avslutar sin replik med att lova att den utgör hans slutreplik. Med tanke på hans ivriga debatterande i kommunfullmäktige tillåter jag mig att tvivla på detta löfte.

Figge Bergquist, Vänsterpartist (inte kommunist), Tomelilla

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.