Annons
Insändare

Fim Wästberg: Omdömeslös bussförare borde få sparken

I YA 28 september står det om en bussförare som blev bötfälld för att han hade backat på en signalstolpe. Han hade i en bilkö stått på järnvägsspåret när bommarna fälldes och backat så bussen stod mellan spåret och en bom när tåget passerade.
Ystad • Publicerad 30 september 2023
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Bussen blev stående på järnvägsspåret och just då gick bommarna ner. Arkivbilder.
Bussen blev stående på järnvägsspåret och just då gick bommarna ner. Arkivbilder.

Hur kan en yrkeschaufför i en bilkö ställa sitt fordon på ett järnvägsspår? Han ska naturligtvis vänta före spåret och bommen till det blir tillräckligt med plats för fordonet på andra sidan framför bommen innan han kör över spåret.

Jag har själv varit med om detta några gånger i just Sandskogen och sett på de idioter som har stått på spåret istället för att vänta tills det finns plats i kön på andra sidan. Det går inte fortare att köra på det viset.

Annons

Jag tycker att domstolen kapitalt missade den fara för liv som bussföraren utsatte sina passagerare för genom att stanna på spåret. Det skulle han ha dömts för.

Och dessutom för alltid bli av med sin körkortsbehörighet för buss. Självklart också få sparken. Ska jag riskera att åka buss i Ystad med en bussförare som är komplett oförmögen att bedöma risker.

En fråga till Skånetrafiken och de bolag som sköter busstrafiken i Ystad. ”Vad gäller, får en bussförare stanna sitt fordon tvärs över ett järnvägsspår?”

Fim Wästberg, Ystad

Annons
Annons
Annons
Annons