Annons
Insändare

Frode Boman: Jag är stolt över min skola – Kastanjeskolan

När jag ser och hör nyheter om Kastanjeskolan så är de oftast kopplade till något negativt. "Nu har ditt eller datt inträffat på Kastanjeskolan". Även om detta kanske inte är målet med det hela, så känns det som en konstant smutskastning mot skolan.
Tomelilla • Publicerad 12 maj 2023
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Kastanjeskolan i Tomelilla.
Kastanjeskolan i Tomelilla.Foto: Torun Börtz

Som elev på kastanjeskolan kan jag berätta sanningen. Jag tänker inte säga att det är en perfekt skola, för det är ingen. Alla skolor har brister, även denna. Jag ska försöka lyfta fram de positiva sidorna och min bild av skolan, och hur jag upplever den inifrån.

Kastanjeskolan har nyligen vunnit en stadsfinal i Kockduellen, distriktsmästerskap i schack och skolan i sig fick en utmärkelse för Hållbar utveckling av Skolverket.

Annons

Jag tycker det pekar på att vi faktiskt har en bra skolmiljö, med möjligheter att utvecklas inom saker utanför lektionerna också, såsom schack.

Jag förstår att du kanske tvivlar på grund av all tidigare kritik, jag har också haft mina tvivel. Men jag vill verkligen betona att det är en annan plats nu och tror verkligen på att där finns hur bra möjligheter som helst på denna skolan.

Där finns inget som stoppar dig från att gå ut med toppbetyg på Kastanjeskolan, lärarna är tillgängliga och kommer hjälpa en på vägen. Jag tänker inte klaga på någon lärare, inte en enda, de är allt.

Sen vad man gör skolgången till, det är upp till en själv. Men om man har tänkt att gå ut med höga betyg är det precis lika bra förutsättningar här som på alla andra skolor.

Jag är stolt över att kunna säga att jag går på Kastanjeskolan, även om det innebär att andra ifrågasätter mig.

Frode Boman, Kastanjeskolan

Annons
Annons
Annons
Annons