GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Göte Lundqvist: SD-politiker upphör aldrig att förvåna

I onsdagens tidning var det dags på nytt för en SD-politiker att bekänna färg då kommunfullmäktiges i Ystad förste vice ordförande blev påkommen med ett uttalande på Facebook om Stefan Löwén ”Vilken idiot. Ett skott i pannan”.
Ystad • Publicerad 25 november 2022
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Berth Andersson skrev inlägget den 6 april 2020.
Berth Andersson skrev inlägget den 6 april 2020.

Berth Andersson är inte ensam om att som Sverigedemokratisk politiker ha udda åsikter.

För några år sedan ansåg en politikerkollega i kommunfullmäktige ”Att Medelhavet skiljer oss fån aporna”.

I riksdagen har Sverigedemokraterna en vice talman som tro att Gud skapade jorden för 6 000 år sedan och en annan riksdagsledamot som anser att det inte finns vetenskaplig grund för klimatförändringen.

Listan kan göras lång på udda politiker från SD – Rebecka Fallenkvist om Anne Francks dagbok, Rebecka Ädels nazistiska sympatier och Oscar Sjösteds skattskrivning i sin sommarstuga för att utnyttja bidrag.

Det som förvånar i ärendet är att kommunfullmäktiges ordförande Malin Olsson (M) inte har någon synpunkt på sin vice ordförandes uttalande. En adekvat uppmaning borde vara att avgå då förtroendet är förbrukat.

Göte Lundqvist, Ystad

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.