Annons
Insändare

Göte Lundqvist: Utan migration dör Sverige ut

Sverigedemokraten Per Gustafsson (”Migranterna är en belastning för samhället” i YA 6 april) anser att jag har fel i mitt påstående att flyktingar bidrar till vår välfärd och hävdar att migration är en belastning för samhället.
Ystad • Publicerad 8 april 2022
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Volontärer bjuder Ukrainska flyktingar på varm och kall dryck samt tillhandahåller förnödenheter efter ankomst till hamnen i Karlskrona på torsdagsmorgonen.
Volontärer bjuder Ukrainska flyktingar på varm och kall dryck samt tillhandahåller förnödenheter efter ankomst till hamnen i Karlskrona på torsdagsmorgonen.Foto: Johan Nilsson/TT

Utan migration hade Sverige dött ut eftersom det krävs att varje kvinna i genomsnitt föder 2,1 barn för bibehållen folkmängd. För närvarande föder kvinnor i Sverige i genomsnitt 1,6 barn.

Tack vara migration och flyktingmottagning har folkmängden ökat i stället för att stagnera och på sikt minska.

Annons

Ungern, Sverigedemokraternas exempelland med Viktor Orbán i spetsen, har fram till nu vägrat migration och har sedan 1980-talet en vikande befolkningsutveckling.

För att råda bot på detta är åtgärden att den som föder minst fyra barn skattebefrias – kanske ett vinnande koncept för Sverigedemokraterna att få fler kvinnliga väljare i höstens val.

Per Gustafsson bör läsa Peo Hansens bok ”Migrationsmyten – Sanningen om flyktinginvandringen och välfärden” och hålla sig för god för att sätta flyktingar från Syrien inom citationstecken för att på så sätt påstå att dessa flyktingar som flytt Rysslands bombningar i Syrien inte går att jämföra med flyktingar från Ukraina som nu bombas av samma ryska flygplan.

Göte Lundqvist, Ystad

Annons
Annons
Annons
Annons