Annons
Insändare

Guy Olsson: Alla dessa löftesbrott och teknikförändringar

Jag har aldrig varit med om så många löften från en tillträdande regering, som sedan brutits. Var är ni som tidigare jämrade er? Är ni nöjda eller?
Politik • Publicerad 10 maj 2023
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Tio kronor billigare diesel lovade Jimmie Åkesson (SD).
Tio kronor billigare diesel lovade Jimmie Åkesson (SD).Foto: Arkivbild

Jimmie Åkesson sa inför valet: tio kr ner på diesel, 6.50 ner på bensin. Ebba Busch sa något mindre men på frågan om när etta kunde införas så knäppte hon med fingrarna och sa, så har snabbt. Hallå besparingar var är ni nu?

Över till teknik. Bilar av i dag har så mycket teknik så det är otroligt. Men på cirka 40 procent av bilarna finns det ingen blinkers. Något för tillverkarna att tänka på.

Annons

Smartphone är ju tidernas bästa uppfinning. Om de används rätt. Men väldigt många kan inte förflytta sig från A till B utan att titta i densamma.

Ett exempel är den unga mamman. En bil tutar på henne, hon tittar upp och står med barnvagnen mitt på gatan. Oj, hur hamnade jag här, tycks hon tänka.

Mer teknik; kontanterna ska bort för att det rånas för cirka fyra miljoner årligen. De äldre rånas på ungefär 600 miljoner årligen, hela deras livs besparingar i vissa fall. Deras brott: de är godtrogna och litar på att folk är de dom utger sig att vara.

Kampanjer hjälper inte. Men man borde kunna sätta in spärrar så att det inte går att föra över mer än en viss summa från kontot.

Och nu kommer AI. Detta kommer att föra mänskligheten ytterligare framåt, eller?

Guy Olsson, Ystad

Annons
Annons
Annons
Annons