GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Hodder Stjernswärd: Total underrättelseförvirring

Med jämna mellanrum får vi höra om att den amerikanska signalspaningsjätten (National Security Agency) spanar på våra och andra europeiska länders offentliga och näringspolitiska personer. Vi bör inte bli förvånade.
Nasa
Nasa
Foto: Anna Moneymaker
Detta är en personligt skriven text i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Nasa och CIA är fångade i sin egen massavlyssning. Dessa organisationer är så enorma och deras verksamhet så omfattande, att min tro är att den uppkomna förvirringen är fullständig.

Man spanar på varandra och andra utan urskillning.

Att Danmark och andra nordiska länder är inblandade på ett hörn är naturligt. Dock, vi måste hålla med tyske oppositionspolitikern Steinbrück att verksamheten är både grotesk och en skandal.

Men tyvärr är den så omfattande att de inblandade inte har förmåga att vare sig överblicka den eller stoppa densamma. Informationsmassan har sedan länge växt dem långt över öronen.

Hodder Stjernswärd, Ystad

Läs mer