Annons
Insändare

Ingvar Wennersten: Sju fel i Liberalernas inlägg

Vem behöver ett parti som ljuger om det mesta, inte minns vad som hänt och dessutom har fel i sak. Detta är min slutreplik till Sten Hamberg (L).
Skurup • Publicerad 2 maj 2023
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Kommunfullmäktige Skurup Ingvar Wennersten Sverigedemokraterna
Kommunfullmäktige Skurup Ingvar Wennersten SverigedemokraternaFoto: Nils Sjöholm

Angående rätten att tala i Skurups kommunfullmäktige:

Fel nummer 1. Jag har aldrig avbrutit någon. De som ville tala skulle få säga allt, men vid ett senare tillfälle. Men det är svårt att hålla sig till sanningen.

Annons

Fel nummer 2. När Sten Hamberg var förste vice ordförande stod yttrandefrihet inte högt i kurs. Dåvarande ordföranden avbröt talare vid flera tillfällen genom att skrika och vråla från ordförandeplatsen. Allt i direkt strid med grundlagen och reglerna för fullmäktige i Skurup. Givetvis med stöd av Sten Hamberg. Men det är lätt att glömma om minnet är selektivt.

Fel nummer 3. Liberalerna har själva, 2012, varit drivande för att höja ersättningarna till presidiet i kommunfullmäktige. Men det är lätt att glömma om minnet är selektivt.

Fel nummer 4 Sten Hamberg uppbar själv, under lång tid, de ersättningar han nu klagar på. Men det är lätt att glömma om minnet är extremt selektivt.

Fel nummer 5. Liberalerna har vid flera tillfällen bedömt ersättningarna som lagom avvägda och vid flera tillfällen röstat för dem. Men det är lätt att glömma.

Fel nummer 6. Sten Hamberg har själv varit med i den grupp som utarbetat de ersättningar som gäller idag. Men det är lätt att glömma.

Nu hoppas jag det är slut med den smutskastning Sten Hamberg sysslar med. Innan han sätter sig ner och fabulerar ihop något, stäm borde han stämma av med någon annan liberal, det vill säga om han kan hitta någon. De blir allt färre.

Ingvar Wennersten, kommunfullmäktiges ordförande i Skurups kommun

Annons
Annons
Annons
Annons