Annons
Insändare

Insändare: Har Gertrud Ekman smygröstat på SD?

Det finns ett gammalt ordspråk som säger att anfall är bästa försvar och det är något som Gertrud Ekman (S) tycks ha tagit till sig. (Inget svarfrån Lars Nyström SD om Skurupshem, YA 3 april).
Skurup • Publicerad 8 april 2019
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Öppet hus Kvarteret Mars
Öppet hus Kvarteret MarsFoto: Mark Hanlon

Gertrud Ekman använder vid varje tillfälle som ges för att dölja vad som är på gång med marknadshyror genom januariöverenskommelsen (S+MP+L+C) som slutits i Stockholm.

Men en fråga som jag och säkert många boende i hyreslägenheter vill veta är hur de ska påverkas när marknadshyror enligt januariöverenskommelsen genomförs? Kan de bo kvar? När ska Socialdemokraterna och Gertrud Ekman svara på denna fråga?

Annons

Enligt Hyresgästföreningen skulle marknadshyror i genomsnitt medföra en hyreshöjning på 31 procent i Halmstads kommun för en genomsnittslägenhet på två rum och kök, 24 procent i Helsingborg, och 11 procent i Kristianstad. Vad blir hyreshöjningen i Skurup, Gertrud Ekman?

Dock är Gertrud Ekman väldigt intresserad av hur Sverigedemokraterna ställer sig i frågan om att skaffa medel till nybyggnation och upprustning av Skurupshems bostäder, så intresserad av denna fråga att man kan misstänka att Gertrud har röstat på oss i smyg.

Vårt svar kommer på nästa kommunfullmäktige och tills dess får hon ge sig till tåls.

Under tiden kanske Gertrud Ekman kan berätta hur Socialdemokraterna vill lösa bostadsbristen i Skurups kommun? Aktivitet i denna fråga har under fyra års styre lyst med sin totala frånvaro.

Lars Nyström (SD)

Oppositionsledare

Annons
Annons
Annons
Annons