Annons
Insändare

Insändare: Hur ska skolorna klara sina uppdrag?

Redan efter tre månader som barn- och utbildningsnämndens (bun) ordförande i Simrishamns kommun har Malin Henriksson (L) visat att känslan och engagemanget för den verksamhet hon av alliansstyret fått förtroendet att leda långt ifrån är starkt.
Simrishamn • Publicerad 28 mars 2019
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Simrislundsskolan, utbyggnad. Genre Simrislund.
Simrislundsskolan, utbyggnad. Genre Simrislund.

Inför budgetåret 2019 hade förvaltningen räknat fram att bun behövde runt 12,5 miljoner i förstärkning för att klara sina åtaganden och för att bevara kvalitén i skola och förskola.

Men Alliansen gav bun bara totalt 4,3 miljoner. Inte undra på att lärarfacken demonstrerade på torget!

Annons

I fullmäktiges budgetdebatt frågade vi Malin hur hon skulle klara verksamheten och hon svarade kort och gott att det var andra nämnder som behövde pengarna mer.

Undertecknades uppfattning är att vi måste backa upp vår så duktiga och kompetenta personal som verkligen brinner för sitt arbete med våra barn. Vi ska vara ytterst rädda om dem

När sedan tilläggsbudgeten diskuterade, lade oppositionspartierna åter fram full finansiering av Campus Österlen, men fortfarande fanns inte en krona avsatt till Campus ifrån Alliansens sida.

Alliansen med stöd av Sverigedemokraterna röstade ånyo ner oppositionens förslag om mer pengar till bun.

2 april ska Malin inviga de nya Campuslokalerna och det är nu verkligen hög tid för henne att tala om hur hon och Alliansen har tänkt sig att finansiera Campus. Men vi kan kanske se framemot detta i hennes invigningstal? Campus är ett flaggskepp för kommunen som alla borde slå vakt om.

Oppositionen tror på utveckling istället för avveckling och vi har därför också äskat pengar för att starta upp en Montessoriskola Skillinge.

Men ännu en gång var Malin framme och med iver argumenterade för att bun inte skulle få några pengar till detta. Åter gjorde Alliansen och SD gemensam sak och stoppade nu även pengar till bun för en skola i Skillinge.

Ja, med denna inställning och ständiga avslag på all utveckling förstår vi att det inte kommer att bli några nysatsningar och kvalitetsförstärkningar.

På sin höjs kan det kanske räcka till att öppna ett nudistläger.

Christer Grankvist (S)

Annons

Lennart Månsson (S)

Simrishamn

Annons
Annons
Annons
Annons