Insändare

Insändare: Moderaterna och Sverigedemokratsstödet

Ystad Artikeln publicerades
Kristina Bendz och Moderaterna har stöd av Sverigedemokraterna, konstaterar Kent Wallin.
Foto: Carl Johan Engvall
Kristina Bendz och Moderaterna har stöd av Sverigedemokraterna, konstaterar Kent Wallin.

I valrörelsen 2018 frågade jag moderaternas partiledare Kristina Bendz (M) flera gånger om hon tänkte ta hjälp och stöd från Sverigedemokraterna för att ta över makten i Ystad. Men full av list undvek Bendz att svara på min fråga.

I en artikel i YA 28 augusti 2019 svarade kommunalrådet Kristina Bendz på frågan varför Moderaterna på kommunfullmäktige valde att släppa fram Paul Svensson i Sverigedemokraterna i valet till ny andre vice ordförande i stället för Kent Mårtensson Socialdemokraterna.

Kristina Bendz svarade: Eftersom det är en sluten omröstning vid personval kan man bara spekulera i vem som röstade hur i det här fallet.

Ett märkligt svar. Tror Kristina Bendz att väljarna i Ystad köper detta?

Tror Kristina Bendz själv på att det kan ha varit S som röstade på treklöverns kandidat Paul Svensson (SD)?

Som jag ser det var det ett tack för senast till Sverigedemokraterna som gav Moderaterna sitt stöd med nio mandat så Kristina Bendz kunde bli kommunalråd. Utan SD:s stöd hade Bendz fått svårt bli kommunalråd med M, L och KD:s 16 mandat stöd från väljarna.

Jag håller med Lars Toftemar (S) när han skriver: "Att det visar på ett fördjupat samarbete mellan M, L, KD och SD".

Kent Wallin (S)

Ystad

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ystads Allehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.