Insändare

Insändare: Styrets argumentation gör oss fysiskt illamående

Lars Nyström i Sverigedemokraterna säger sig sitta i opposition trots att SD och framför allt Moderaterna och Skurupspartiet röstar med varandra i de flesta frågor.
Skurup • Publicerad 7 februari 2019
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Lars Nyström nya oppositionsrådet, SD.
Lars Nyström nya oppositionsrådet, SD.Foto: Mark Hanlon

Därför menar vi att det är ”Fake news” när Nyström i ett reportage i lördagens YA den 2 februari hävdar detta.

Den riktiga oppositionen i Skurups kommun, det vill säga. Spcialdemokraterna, Liberalerna, Miljöpartiet, Kommunens väl och Vänstern har en valteknisk samverkan men har även identifierat några gemensamma grundläggande värderingar som vi står bakom. Dessa värderingar handlar om ”alla människors lika värde”, ”humanism” och ”öppenhet”.

Det har bara gått en månad med det nya styret och vi kan redan konstatera att vi nu har en avhumanisering av den politiska debatten av sällan skådat slag. Denna avhumanisering ger en iskall klangbotten i debattinläggen på kommunfullmäktige från styrets sida, det vill säga SD, M, SKUP och C och det ger oss i oppositionen ett rent fysiskt illamående.

Att förhålla sig till grupper av människor i stället för att försöka se individen bakom är ett sätt att distansera sig till de människor vi politiker har i uppdrag att tjäna. Det är nämligen detta det politiska uppdraget går ut på, att tjäna kommuninvånarna.

Vi måste, som ledamöter i kommunfullmäktige, vid varje möte lyssna på Sverigedemokraternas långa utläggningar om massinvandring i var och varannan mening vilket bidrar till en direkt felaktig bild av verkligheten och hindrar kloka och bra lösningar för de människor som kommit hit, inte för att de vill utan för att de varit tvungna att fly från krig och terror. Det är nämligen människor det handlar om.

När det sedan är dags att fatta beslut om olika ofattbara motioner i ovanstående ämne så är det alltid majoritet för dessa förslag.

Det är i dessa sammanhang vi kan konstatera att Moderaterna styr med hjälp av SD. Det gäller husvagnar till flyktingar eller polisanmälningar av barn som misstänkts har ljugit om sin ålder.Det är uppenbart att SD och M har enats om ett skränande främlingsfientligt budskap.

Att Centerpartiet kan finna sin plats i detta sammanhang är en gåta men där skiljer sig uppenbart det lokala partiet sig från moderpartiet.

Vi kan konstatera att vi nu har ett paradigmskifte i Skurupspolitiken och konsekvensen är att klimatet är kallare, vänligheten mindre, öppenheten nedmonterad och samtalstonen råare.

Var det på detta sätt väljarna ville att Skurupspolitiken skulle utvecklas, vi i oppositionen vill inte tro det.

För oppositionen i Skurups Kommunfullmäktige

Eva Hallmer Lindahl, Liberalerna

Magnus Alm, Socialdemokraterna

Maria Ivansson, Miljöpartiet

Sven-Åke Strandberg, Kommunens Väl

Kristina Wieslander, Vänsterpartiet