1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Insändare: Tomelilla vårdcentral – bäst i Sverige

Tomelilla vårdcentral har mycket kompetenta läkare, sköterskor och specialister samt eget laboratorium. De gör dessutom betydande insatser för att behandla sina patienter.
Vårdcentralen i Tomelilla

Min läkare har vidare remitterat mig till Region Skånes absolut skickligaste specialistläkare. Dessa finns i Ystad, Kristianstad och Malmö.

Jag har fått en fantastisk vård överallt, som jag inte kunnat drömma om i Stockholm på Karolinska eller Jakobsbergs sjukhus. Dessutom har remisserna skötts effektivt, kunnigt och snabbt.

Jag har tillhört några andra vårdcentraler och där har insatsen begränsats till att på PC-skärmen sitta och läsa högt de senaste blodvärdena.

Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på ystadsallehanda.se, appen MinYA och e-tidning mån-lör. Endast 79 kr första månaden! (ord pris 199 kr)

Om man har varit enträgen så kan läkaren i bästa fall i t ex Kallhälls Vårdcentral ge en remiss till en ”kompis” som har en privat röntgen och andra inriktningar och efter sådana besök har det aldrig hänt något mer! Fullständiga felbedömningar har förekommit. Felmedicineringar har skett både på vårdcentralen i Kallhäll och på Karolinska.

I Tomelilla är det en mycket positiv och trevlig stämning bland personalen. Jag har dessutom tack vare min mycket kompetenta och effektiva läkare blivit inlagd på sjukhus med någon timmes varsel, vilket hjälpte mig väsentligt att bli av med ett allvarligt problem.

Det var med en viss bävan vi flyttade ned till Österlen igen med tanke på behandlingen av fyra allvarliga sjukdomar. Idag anser jag att det är det bästa jag någonsin gjort – jag har tack vare Tomelilla Vårdcentral fått en vård, som jag inte trodde var möjlig i Sverige.

Thomas Dahl

Tomelilla

Läs mer

Ystad

Misshandel: Slog kvinna i ansiktet – för att hon inte hade cigaretter

Oprovocerade misshandeln skedde när kvinnan var ute med hunden.

Ystad

Ombyggnad: Färre p-platser oroar

Parkering byggs om.

Skurup

Skurup: Företagare slår tillbaka: ”Vill plocka politiska poäng”

Företagare känner sig påhoppad med anklagelser om barnarbete

Fotboll

Sjöbo vann med tennissiffror: ”Bränner ändå åtta-tio frilägen”

Sjöbo besegrade FC Hessleholm med 6–0.

Nyheter

Kostnaderna för åskskador slår rekord i år – så här skyddar du dig

Det varma vädret innebär större risk för åskväder, som i sin tur kan föra med sig skador på fastighet och hemelektronik.

Kultur

Hans ukulele tar honom genom världen

Ukulele road trips har landat i Borrby.