Annons
Insändare

Insändare: Tomelilla vårdcentral – bäst i Sverige

Tomelilla vårdcentral har mycket kompetenta läkare, sköterskor och specialister samt eget laboratorium. De gör dessutom betydande insatser för att behandla sina patienter.
Tomelilla • Publicerad 7 maj 2019
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Vårdcentralen i Tomelilla
Vårdcentralen i Tomelilla

Min läkare har vidare remitterat mig till Region Skånes absolut skickligaste specialistläkare. Dessa finns i Ystad, Kristianstad och Malmö.

Jag har fått en fantastisk vård överallt, som jag inte kunnat drömma om i Stockholm på Karolinska eller Jakobsbergs sjukhus. Dessutom har remisserna skötts effektivt, kunnigt och snabbt.

Annons

Jag har tillhört några andra vårdcentraler och där har insatsen begränsats till att på PC-skärmen sitta och läsa högt de senaste blodvärdena.

Om man har varit enträgen så kan läkaren i bästa fall i t ex Kallhälls Vårdcentral ge en remiss till en ”kompis” som har en privat röntgen och andra inriktningar och efter sådana besök har det aldrig hänt något mer! Fullständiga felbedömningar har förekommit. Felmedicineringar har skett både på vårdcentralen i Kallhäll och på Karolinska.

I Tomelilla är det en mycket positiv och trevlig stämning bland personalen. Jag har dessutom tack vare min mycket kompetenta och effektiva läkare blivit inlagd på sjukhus med någon timmes varsel, vilket hjälpte mig väsentligt att bli av med ett allvarligt problem.

Det var med en viss bävan vi flyttade ned till Österlen igen med tanke på behandlingen av fyra allvarliga sjukdomar. Idag anser jag att det är det bästa jag någonsin gjort – jag har tack vare Tomelilla Vårdcentral fått en vård, som jag inte trodde var möjlig i Sverige.

Thomas Dahl

Tomelilla

Annons
Annons
Annons
Annons