Annons
Insändare

Jan Rejdnell (L): Socialdemokraterna odlar politikerföraktet

Återigen hänfaller Socialdemokrater i barn och utbildningsnämnden i Simrishamn till rena personangrepp och kommentarer om personliga egenskaper. Under hela mandatperioden har detta pågått.
Simrishamn • Publicerad 4 januari 2022
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Jag har varit ordförande i nästan två år under denna mandatperiod men det har kvittat vem som suttit som ordförande för debattklimatet har varit detsamma. I nämnden har samtalsklimatet blivit bättre men inte på insändarsidorna.

I de senaste insändarna i YA har Lennart Månsson och nu Christer Grankvist passerat en gräns för vad man kan anse vara respektfull diskussion och kritik. Nu reageras det lokalt i sociala media kring tonläget med all rätt. Låt mig citera;

Annons

”I insändare efter insändare går politiker till personangrepp och hånar och snuddar vid egenskaper snarare än politik. Nästan lyteskomik. Diskutera gärna sakpolitik men denna raljanta skit-ton kan vi väl slippa? ”

Det enda som odlas är politikerföraktet.

I de svar jag tidigare lämnat via insändare har jag försökt förklara vad politikens uppgift är och hur långt förvaltningens ansvar sträcker sig. Likaså om budgetarbetet. Till svar kommer att jag svarar med ”god dag yxskaft" och allmänt nedsättande omdömen om min person.

Om det är så här Socialdemokraterna vill ha tonläget med personangrepp och kommentarer om mina personliga egenskaper så kommer jag fortsättningsvis inte att svara på sådana påhopp. Eftersom de bryter mot de etiska riktlinjerna kommer frågan upp på nämnden och sänds till kommunalråden och kommunfullmäktiges ordförande.

Man kan inte uppträda på ett sätt i nämnden för att i media sedan passera alla anständiga gränser.

Jan Rejdnell (L), ordförande i barn- och utbildningsnämnden i Simrishamns kommun

Annons
Annons
Annons
Annons