GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Jan Rejdnell: Sanning eller konsekvens?

Kommentar till Christer Gankvist 16 juli ”Håll dig till sanningen, Jan Rejdnell”
Simrishamn • Publicerad 27 juli 2022
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Christer Grankvist tar till brösttoner kring socialdemokraternas påstådda utbildningspolitik i Simrishamn. Påstår att jag ljuger när jag påstår att Socialdemokraterna vill behålla barackerna på Simrislund istället för att bygga ny förskola.

Tror att socialdemokratin i kommunen måste börja prata med varandra. Om Christer Grankvist är för en ny förskola på Simrislund i nämnden så röstar hans partivänner emot i kommunstyrelsen. Budget för byggnationen flyttas fram och effekten blir att allting blir kvar som det är.

Vänta och se blir det också med ställningstagande kring ny gymnasieskola. Antalet nya sökande går drastiskt ner men linjen tycks vara att man lyfter över ansvaret till gymnasieeleverna att bestämma eftersom man inte vågar ta beslut själva. Vänta och se politik betyder i praktiken ingen förändring. Hellre vill man ha en utredning till. Är det så man vill ha det så får det bli så. Initiativ är taget till detta.

Tre partier inom nuvarande Alliansen backar nu upp förslaget med ny sammanhållen gymnasieskola nära tåg och bussar. Förslaget löser även möjligheten till att återta Valfisken till kulturhus och att en ny scen byggs intill skolan för teater, film etc. Något som kulturen och föreningarna behöver. Den socialdemokratiska oppositionsrådet uttryckte i en radiodebatt att S tycker att det räcker med en utomhusscen i Brunnsparken. Kulturen lever året runt!

Christer Granlund (S) måste prata med sina partivänner om vilken politik de driver. Det är viktigt eftersom han inte kandiderar i höstens val.

Slutligen så var det faktiskt Christer Granlunds linje i BUN som ledde till den hårda kritiken från revisorer och slutligen icke ansvarsfrihet för nämndens ledamöter och ersättare. Överklaganden i förvaltningsrätten ledde ingenstans och inte heller försök till 21 sidor med protokollsanteckning från Christer Granlund i nämnden i ett försök att påverka revisorerna.

Det kallas sanning och konsekvens.

Jan Rejdnell (L), ordförande barn- och utbildningsnämnden, Simrishamn

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.