Annons
Insändare

Jenny Andersson: Kastanjeskolan är inte sämst i Skåne

Ystads allehanda, det är kanske dags att hjälpa istället för att stjälpa?
Tomelilla • Publicerad 17 januari 2023
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Kastanjeskolan i Tomelilla drar igång vårterminen den 12 januari.
Kastanjeskolan i Tomelilla drar igång vårterminen den 12 januari.Foto: Torun Börtz

I YA 12 januari lyder en svart rubrik på Tomelilla sidan " Kastanjeskolan har lägst avgångsbetyg i hela Skåne". En felaktig rubrik. Tomelilla kommun har lägst avgångsbetyg i Skåne. Det finns högstadieskolor i Skåne som har lägre resultat än Kastanjeskolan. Jag har inget intresse av att berätta vilka för det tillhör inte poängen.

Poängen är att vad som är avgörande för goda skolresultat hos eleverna är att det ställs höga förväntningar. Dessa höga förväntningar ska komma från hela samhället- skolan, politiker, media (i detta fall YA) och inte minst vårdnadshavarna.

Annons

Varför visar Skolverkets enkät att elever och lärare är mer positivt inställda till Kastanjeskolan än vad vårdnadshavarna är? Kanske för att vårdnadshavarnas bild av Kastanjeskolan är den som alltid tar störst plats i YA -dåliga resultat.

Ystads allehanda, sluta inte att granska men hjälp till att nyansera bilden. Jag är övertygad om att det finns en mängd av spännande, positiva och intressanta reportage att skriva om Kastanjeskolan.

Välj era rubriker med omsorg.

Jenny Andersson, Bondrum

Annons
Annons
Annons
Annons