GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Jonas Bohman: Valrörelsen inför 2026 bör starta redan nu

I skrivande stund vet jag inte hur resultatet i riksdagsvalet blev, inte heller i region- eller kommunvalen. Min uppfattning är att valrörelsen inför riksdags-, men även i region- och kommunalvalet, till 2026 och 2030 ska påbörjas under denna månad.
Politik • Publicerad 12 september 2022
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Valstugor på Stora torget i Borås.
Valstugor på Stora torget i Borås.Foto: Adam Ihse / TT

De politiska partierna måste visa sig mer även mellan valen, under pågående mandatperiod, och inte bara inför ett val. Ut på gator och torg och prata politik med väljarna, året runt.

Ett mycket bra sätt att känna av, och få reda på vilka frågor människor funderar på, och oroar sig för. Kanske ett sätt att få fler att våga bli medlem i ett politiskt parti, och på sikt få fler att även våga ta ett politiskt uppdrag. Rotation på de politiska stolarna, med människor med olika erfarenhet, kan inte vara till nackdel.

Vi har under senare år sett hur ytterkantspartier vunnit fler och fler sympatier, men även soffliggarna tenderar att öka.

Vårt demokratiska samhälle förtjänar, och kan bättre. Var och en av oss har ett ansvar, vart samhället tar vägen, men våra politiker och makthavare, måste agera mer blåslampa, på oss medborgare, men även känna av hur landet ligger, om uttrycket förstås.

Visst hade det varit tråkigt, om fler och fler efterfrågar andra styrelseskick och, så kallade, starka ledare. Historien har ju visat hur fel det kan gå.

Vi i Sverige är inte immuna och vaccinerade för sådana tendenser heller.

Jonas Bohman, Ystad.

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.