Annons
Insändare

Kaj Jönsson: Verkligheten är Paul Svenssons största fiende

Paul Svensson (SD) skriver en replik på en insändare från mig och framhäver hur mycket han gör för att utveckla och förbättra Ystads sjukhus. Regionrådet saknar åtminstone inte självförtroende när han skriver och berättar vilket bra jobb han gör. När man pratar med anställda på sjukhuset så får man inte samma beskrivning.
Skåne • Publicerad 27 april 2024
Ystads lasarett drabbas av nerskärningvar.
Ystads lasarett drabbas av nerskärningvar.

Sparpaketet på Ystads lasarett från det styre där Paul Svensson tillhör det absoluta toppskiktet är 135 miljoner, 80 tjänster ska bort och antalet vårdplatser ska minskas.

Detta på ett redan hårt ansträngt sjukhus. Regionråd Svensson säger sig jobba för att utveckla Ystads lasarett till ett bättre sjukhus för oss sydöst skåningar.

Annons

Med tanke på hur verkligheten ser ut på vårt sjukhus kan man ju undra om sverigedemokrat Paul Svensson inte förstår vad hans egen politik får för konsekvenser.

Att regionrådet tog lite av sin dyrbara tid i anspråk för att svara mig ska han ha beröm för.

Men jag saknar svar om han kan tänka sig ett öppet möte för att svara på frågor från oroliga medborgare angående sjukhuset jag tolkar det som att han inte vill och har tid för det.

När det gäller min mejlväxling med Henrik Fritzon så stämmer det att jag är oenig med honom angående det nya måltidskonceptet.

Precis som Socialdemokraterna i Ystads kommun så förespråkar jag att sjukhuset i Ystad ska ha kvar sitt tillagningskök och det kommer vi att fortsätta strida för, av många olika anledningar inte minst av beredskapsskäl. Till skillnad Paul Svensson så agerar vi utifrån det som vi anser är bäst för Ystad och Sydöstra Skåne – det borde du kanske också överväga istället för att låta partipiskan vina.

Kaj Jönsson (S), Ystad

Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons