Annons
Insändare

Kent Wallin: Treklövern kohandlade med SD

Jag reagerade på en något förvirrad insändare, enligt min mening, i Ystads Allehanda 27 maj från vårt nya kommunalråd Paula Nilsson (M), Per-Olof Lind (L) och Håkan Damm (KD). ”S prioriterar ner äldreomsorgen i Ystad”.
Ystad • Publicerad 8 juni 2022
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Planerna på ett äldreboende i Trädgårdsstaden har lett till en het politisk debatt i Ystad.
Planerna på ett äldreboende i Trädgårdsstaden har lett till en het politisk debatt i Ystad.Foto: Mark Hanlon

Vad jag inte förstår är när ni skriver att den socialdemokratiskt styrda regeringen som idag beskattar människor så högt att man behöver bidrag för att klara av att betala skatten?

Om man är välbetald politiker med hög lön och stort kapital behöver man inte söka bidrag för att betala skatten, det klarar man själv.

Annons

Vad jag vet är det arbetsgivaren där man jobbar som drar skatten på lönen. Skatteverket tillhandahåller skattetabell på hur hög skatt man ska betala beroende på hur hög lön man har.

Vidare: ”Sen undrar vi hur ni inom Socialdemokraterna utser era förtroendevalda, hos oss i treklövern köper vi oss inte till en position, utan det väljs på demokratiskt sätt som sig bör.”

Vad gjorde ni i treklövern när ni bara skrapade ihop 16 mandat, köpte och kohandlade med SD och fick nio mandat för att komma till den åtråvärda makten och få styra i Ystad.

Kent Wallin (S) Ystad

Annons
Annons
Annons
Annons