Insändare

Kerstin Cedergren: Sluta trakassera oss över 70 år

Skåne
Tre äldre människor tittar på sina hundar som bekantar sig med varandra.  Foto: Hasse Holmberg.
Foto: Hasse Holmberg
Tre äldre människor tittar på sina hundar som bekantar sig med varandra. Foto: Hasse Holmberg.

Nu får det va´ nock. Att fortsätta trakassera oss som fyllt 70 år verkar vara det som dagens medier, både tidningar, TV och radio anser vara dess viktigaste uppgift.

Bort med oss från alla typer av utomhusvistelser – är dagen stridsrop i all media!

Jag tänker på våra små samhällen – här lever ju trots allt en hel del äldre bofasta. Ska vi då också kommenderas att tillbringa dagarna inomhus, vinkande till någon som råkar gå förbi? Eller troget följa alla coronanyheter på TV?

Inte kan man väl hindras från att ta de dagliga promenader som man, som äldre, rekommenderats av sin läkare? Ska vi bara sitta framför mobil/ TV eller får vi gå utmed stranden eller i skogen? Kanske två i sällskap – för säkerhets skull? Eller ska vi ligga kvar tills någon hittar oss?

Enligt Magdalena Andersson så ska ingen i 70-årsåldern få vistas utomhus. Att fika på kondis – nej. Men smyga in och köpa ett wienerbröd och en bakelse, som man tar med hem – det var OK, tyckte hon. (Smittar inte snabba besök? Eller andra kunder?)

Att gå till en blomsterhandel för att köpa en vårbukett och ta med när man hälsar på mamma – nej det tillät hon inte heller.

Hennes råd var att göra som hon själv gjort: beställ en vacker bukett med tulpaner och påskliljor, som skicka den med bud till mamman!

Nu är vi väl i ett ganska absurt läge?

Kerstin Cedergren

Vitemölle

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ystads Allehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.