Annons
Insändare

Kevin Rasmussen: Med hela kommunens bästa för ögonen

Replik på Jan-Åke Isakssons insändare i YA 14 juni ”Allsmäktighet är inte alltid vackert”.
Ystad • Publicerad 16 juni 2022
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Snårestad, en av byarna på ystads landsbygd, där de boende ofta valt just lugnet och avskildheten.
Snårestad, en av byarna på ystads landsbygd, där de boende ofta valt just lugnet och avskildheten.Foto: Per Nilsson

Jag brinner för att förbättra livssituationen och den kommunala servicen på landsbygden och det är ju kul om detta uppskattas av en del medborgare.

Jag är inte ensam i min ambition för en mer levande landsbygd men visst kan det hända att jag gjort någonting bra ibland, men jag är uppfostrad med att vara ödmjuk och jobba hårt så det gäller och inte tro man är någonting utan fortsätta jobba.

Annons

När det gäller Sockerbruksvägen så välkomnar jag alla initiativ som kan medverka till en öppning och när Sverigedemokraterna la ett liknande förslag som jag fått bifall på i kommunfullmäktige så röstade jag för det ni avstod när min motion röstades igenom.

När det gäller Räfsans bykrog i Glemmingebro har ni röstat på våra förslag om att det ska drivas vidare. Det finns protokoll på detta om du inte litar på dina företrädare i samhällsbyggnadsnämnden. Att det sen är ni Sverigedemokrater som röstat fram alla de företrädare för M, L och KD som förespråkar och föreslagit en stängning av Räfsan ska man inte glömma och en röst på SD är därmed indirekt en röst på stängning av denna för landsbygden viktiga mötesplats.

Har alltid sett på dig som en bra och hederlig person men påståendet att SD diskuterat en transport i Kåseberga samhällsbyggnadsnämnden är direkt felaktigt, det kan alla som sitter i nämnden intyga. Idén kom efter samtal med Johnny Persson mångårig arbetsledare för trafikvärdarna i Kåseberga.

Om du har dåligt minne Jan-Åke Isaksson så är det farligt med lögner så håll dig till sanningen.

En politikers kanske viktigaste uppgift är att lyssna på människor och därefter driva frågor och komma med förslag.

Kevin Rasmussen (S), Ystad

Annons
Annons
Annons
Annons