Annons
Insändare

Kevin Rasmussen och Kent Mårtensson: Brist på handling och konsekvenstänk står Ystad dyrt

Med anledning av det som nu sker med Ystads militärhistoriska museum så kan man konstatera, att ett ogenomtänkt och dåligt beslut av Ystads kommuns moderater, Sverigedemokrater, liberaler och kristdemokrater om att sälja fyra fastigheter på regementsområdet står kommunen dyrt.
Ystad • Publicerad 30 mars 2024
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Ystads militärmuseum är hotat – och vare sig politikerna eller Ystads kulturhistoriska förening verkar engagera sig, skriver Staffan Björnberg och Bo Lönnerblad.
Ystads militärmuseum är hotat – och vare sig politikerna eller Ystads kulturhistoriska förening verkar engagera sig, skriver Staffan Björnberg och Bo Lönnerblad.Foto: Carl Johan Engvall

Ett beslut som inte bara stått kommunens skattebetalare dyrt genom, att man inte hade något anbudsförfarande och därmed inte säkerställde det bästa anbudet, liksom att man därefter snabbt tecknade ett hyresavtal med köparna av fastigheterna där hyran överstiger köpesumman.

Beslutet har dessutom allvarligt påverkat Ystads kommuns möjlighet att tillgodose bevarandet av viktiga delar av kommunens historia och bakgrund.

Annons

Vad har då det politiska styret med kommunalråd Paula Nilsson (M) i spetsen gjort under de dryga två år som man känt till dessa konsekvenser och hur den rådande situation varit?

Ingenting verkar det som, då det mesta av de museiföremål som genom ideellt arbete byggts upp inte erbjuds någon ny plats i vår kommun.

Vi har även fått information om att Hemvärnets musikkår inte heller kan erbjudas någon ny lokal och diskussioner pågår om att de ska lämna kommunen vilket vore mycket olyckligt.

Man blir både besviken och irriterad över styrets sätt att hantera saker, i detta fall vårt kulturarv och värdefull kulturverksamhet. Styrets ointresse att försöka hitta lösningar gör att vi ständigt ligger steget efter.

Det är beklagligt att Ystads kommun har ett politiskt styre som inte verkar fundera på vad deras politik och beslut får för konsekvenser.

Kevin Rasmussen (S) och Kent Mårtensson (S), Ystad

Annons
Annons
Annons
Annons