Annons
Insändare

Kristina Kloow: Läkarna som jobbar hos Capio tillhör de mest nöjda

Mats Josephson skriver i en insändare i Ystads Allehanda 9 november (”Det finns läkare – men de vill inte jobba för Capio”) att läkare inte skulle vilja jobba för Capio. Det är ett påstående som saknar grund.
Simrishamn • Publicerad 10 november 2022
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Capio vårdcentral
Capio vårdcentralFoto: Martina Holmberg / TT

Vi har inga större problem med att anställa legitimerade läkare eller annan personal till våra enheter, inklusive enheterna i sydöstra Skåne.

Det som däremot är ett generellt problem för hela sjukvården i såväl Skåne som i landet som helhet är bristen på allmänspecialister.

Annons

Ett av ackrediteringskraven är att enheten ska ha en specialist i allmänmedicin på plats.

I de dialoger vi för med Regionens strateger och primärvårdsrepresentanter har det framkommit att det saknas fler än 330 allmänspecialister i Skåne i dagsläget. Det innebär således att vi och andra vårdgivare måste rekrytera från andra enheter i regionen vilket i sin tur gör att det uppkommer brist någon annanstans.

Avslutningsvis vill vi betona att de medarbetarenkäter som årligen genomförs inom Capio visar på mycket goda resultat och just läkare är den yrkeskategori som är mest nöjd. Detta gäller i högsta grad även för enheterna i sydöstra Skåne.

Vi känner således inte alls igen oss i den bild insändarskribenten målar upp.

Kristina Kloow, regionchef Capio

Annons
Annons
Annons
Annons