Annons
Insändare

Kristina Nilsson: Om allt ska skötas av kommunikatörer är det ett hot mot demokratin

Jag instämmer med Torbjörn Redlén i hans utmärkta insändare ”Oroande trend med ökande antal kommunikatörer” i YA 3 januari.
Skåne • Publicerad 19 januari 2024
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Snabbmöte i Nya rådhusets trappa. Kommunikationschefen Anna Bäckstrand samtalar med kommunikatörerna Anna Jensen och Ulrika Wistrand samt säkerhetsstrategen Niklas Åkesson.
Snabbmöte i Nya rådhusets trappa. Kommunikationschefen Anna Bäckstrand samtalar med kommunikatörerna Anna Jensen och Ulrika Wistrand samt säkerhetsstrategen Niklas Åkesson.Foto: Sprisse Nilsson

Alltför länge har mycket misskötts å det grövsta inom kommunen och nu måste det bli räfst och rättarting för alla inblandade, såväl politiker som tjänstemän. Utan denna genomlysning och upprensning kan ingen läkning ske-upp och ut med allt!

Då duger det inte att skicka några kommunikatörer att ”rädda varumärket”. Det går inte att lappa och laga något som är heltrasigt. Vilket trams!

Annons

Självklart måste man också som chef för en avdelning på kommunen kunna svara på frågor från media – ska detta skötas av kommunikatörer är det ett allvarligt ingrepp i vår öppna och ack så hotade demokrati.

Gällande den svällande och tärande administrationen är detta ett stort problem på många områden. Här kan Ystad visa att man vill bli en sund kommun och bli ett föredöme genom att satsa på de närande. Då kan vi börja prata varumärke.

Slutligen en uppmaning till alla medborgare: använd din röst, tala om vad du tycker öppet, diskutera och agera tillsammans vare sig det är på ditt arbete, i skolans föräldraförening (finns ingen så starta en) eller något annat forum.

Här finns också en stor, men annan sorts, tystnadskultur som är farlig för demokratin – en viskning i skymundan eller en tumme på Facebook gagnar inte demokratin

Kristina Nilsson, Ystad

Annons
Annons
Annons
Annons