Annons
Insändare

Lars Toftemar: SD:s Putinanhängare borde skämmas tusenfalt – och även de partier som samarbetar med dem

Så har Sverigedemokraterna visat sitt rätta ansikte. De har förnekat under lång tid att de skulle vara rasister, men nu går det inte längre att dölja.
Europa • Publicerad 6 april 2022
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Rysslands president Putin har uppskattats och hyllats av åtskilliga Sverigedemokrater. De borde skämmas nu, och även partiets samarbetspartners.
Rysslands president Putin har uppskattats och hyllats av åtskilliga Sverigedemokrater. De borde skämmas nu, och även partiets samarbetspartners.Foto: Alexei Nikolsky

När Jimmie Åkesson och hans anhang kallar några för legitima krigsflyktingar med sitt kristna kulturarv och andra krigsflyktingar, de med muslimskt kulturarv, för enbart proffsmigranter, så kan det inte bli mer klart och tydligt att SD är per definition rasistiskt.

Därför är det dags att vi alla vaknar nu när rasismens fula tryne än en gång dyker upp i skepnaden av SD:s Jimmie Åkesson och hans Putinbeundrande anhang.

Annons

De förgiftar människors sinnen med att använda sig av ord såsom kulturarv, proffsmigranter, Sverige är fullt och annat trams.

Deras åsikter som nu kommit i dagen, visar vilka mörka krafter som styr i detta gamla fascistparti.

Menar verkligen Jimmie Åkesson att den som flyr från helvetet i Aleppo är mindre krigsflykting på grund av deras ursprung, eller som han kallar det, deras kulturarv, än de som flyr helvetet i Mariupol?

Båda ställen är sönderbombade av den helvetiska skitstöveln Putins lakejer.

Syrienflyktingen som efter sin dödliga resa över hav i ranka gummibåtar och långa vandringar upp genom Europa och som nått vårt rika land, den flyktingen kallar Jimmies anhang för proffsmigrant.

Den andre från Ukraina som hjälps hit är enligt SD inte en proffsmigrant utan en asylberättigad krigsflykting, eftersom dessa enligt SD har någon sorts europeiskt kulturarv, vad det nu är för något?

Vilka hyckleri och rasistiskt struntsnack ni i SD håller på med.

Ni SD- och Putin-anhängare borde tusenfalt skämmas över ert stöd till Putin och era lögner om Syrienflyktingarna. Tusenfalt skämmas borde också alla ni som röstat och tänker rösta på detta rasistiska och fascistiska parti. Hur kan ni? Har ni ingenting lärt av historien?

Jimmie Åkesson (SD)
Jimmie Åkesson (SD)Foto: Fredrik Sandberg /TT

Tusenfalt skämmas borde också ni i den borgerliga trojkan, ni som utan att tveka samarbetar med detta rasistiska parti, ni som utan minsta moraliska tvekan böjer er för att tillmötesgå SD och gör eftergift efter eftergift till deras rasistiska politik, allt för att ni ska kunna sitta på maktens taburetter.

Har ni inget lärt av historien och vad som hände Weimarrepubliken? Begriper ni inte att ni säljer er själ när ni stödjer unken fascism och rasism!

Annons

Nu uppmanar jag alla anständiga människor att göra upp med denna rasism, låt inte den få förmörka våra sinnen längre. Visa dessa brunskjortor att Sverige är ett humanistiskt land som inte gör skillnad på flyktingars ursprung. Det är nock nu!

Lars Toftemar, oberoende ledamot av Ystads kommunfullmäktige

Annons
Annons
Annons
Annons