Annons
Insändare

Leif H Hjärre: Tack YA, för billigare el och klarläggande om skogsnäringen

Jag har levt med Ystads Allehanda de senaste 81 åren. Av förklarliga skäl var kontakten under de första åren inte så påtaglig.
Skåne • Publicerad 17 oktober 2021
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skåningar utsätts nu för den misslyckade energipolitikens experiment i full skala.
Skåningar utsätts nu för den misslyckade energipolitikens experiment i full skala.Foto: TT

Vad jag sätter högst värde på är kvaliteten på ledarsidan som enligt min uppfattning står sig mycket väl i en jämförelse med rikets största dagstidningar. Petter Birgerssons ledare är alltid välskrivna och tänkvärda.

Måndagens ledare hade rubriken ”Den skånska elchocken är politiskt beslutad. Skåningen får betala rejält för den misslyckade energipolitiken.”

Annons

I artikeln beskrives vältaligt de sorgliga effekter vi lider av under ”Miljöpartiets” tyranni. I ledaren omtalades också hur en konsument med lätthet finner alternativa leverantörer av el för att finna ett bättre pris.

Genom kontakt med elskling.se finner man med lätthet andra leverantörers erbjudanden.

För min del innebar detta ett avslut av ett mångårigt leveransavtal med en ledande aktör av elektricitet. Ett nytt avtal slöts med annan leverantör till ett pris som var 22 procent lägre än vad min gamle leverantör erbjudit. För denna väsentliga besparing tackar jag YA.

Den 12 oktober presenterades en ledare av Anders Gustafsson med titeln: ”Ovetenskapens värld på bästa sändningstid i SVT”. ”SVT:s serie ”Slaget om skogen” har inte bara mött hård kritik från intresseorganisationer som LRF och Skogsindustrierna, även Skogsstyrelsen och Sveriges lantbruksuniversitet har gått ut och påtalat rena felaktigheter i programserien.”

Producenten bakom serien har ett förflutet som radikal miljöaktivist i Socialekologisk aktion. Denne propagandist har alltså tillåtits att i tre avsnitt med bästa sändningstid oemotsagt tillåtits att svartmåla en av Sveriges viktigaste näringar. Skandal.

Detta är ytterligare ett uttryck för hur ”Miljöpartiets” åsikter tillåts att utan invändningar få florera i massmedia.

Det är min förhoppning att YA kan sprida denna artikel till andra seriösa media riket runt. Tack.

Leif H. Hjärre, egyptolog, Gärsnäs

Annons
Annons
Annons
Annons