Annons
Insändare

Malin Yngvard och Tomas Assarsson: Socialdemokraternas skeva syn på att ta ansvar

Socialdemokraterna anser att de tog ansvar för våra äldres väl när de likt alla andra politiker deltog vid ett möte i Borrby som handlade om boendet Toftakärr. Kommentar efter inlägget i inlägget ”Varför steg inte Sverigedemokraten fram och tog ansvar i stället för att huka bland publiken?” i YA 21 september.
Publicerad 26 september 2023
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Särskilda boendet Toftakärr ligger i södra delen av Borrby. Det måste utredas mer innan man stänger detta, menar insändarskribenten.
Särskilda boendet Toftakärr ligger i södra delen av Borrby. Det måste utredas mer innan man stänger detta, menar insändarskribenten.Foto: Ulrika Wangel

För er som har haft svårt att följa alla turer när politikerna stökat runt i våra äldres tillvaro, kan nämnas att det största oppositionspartiet Socialdemokraterna i brist på en egen internbudget, stöttade Alliansens förslag att stänga dagverksamheten och dra in på ledsagningen.

Beslut som kvarstår trots att stora delar av besparingarna uteblev, vilket orsakat ett uttag av cirka tre miljoner från socialnämndens statliga stöd och nu även tvingat fram ett beslut om att stänga ospecificerade särskilda boendeplatser.

Annons

Är detta Socialdemokraternas sätt att ta ansvar för våra äldre?

När de sedan i sin insändare går ut med felaktiga påstående kring Sverigedemokraternas ändringsyrkande av internbudgeten i socialnämnden, då förstår alla att de nu försöker återta den mark de har förlorat i dessa för kommuninvånarna så viktiga frågor.

Vårt ändringsyrkande hade full täckning vilket alla enkelt kan se i protokollet från den 26 januari på kommunens hemsida. Däremot kan vi inte hävda detsamma om det förslag som röstades igenom av övriga partier, då hyresavtalet för Rosenborg kvarstår till september 2025.

Socialdemokraternas påstående är magstarkt och går lätt att motbevisa i protokollsunderlagen.

Tipset till Socialdemokraterna är att börja ta det ansvar de stoltserar med som det största oppositionspartiet med ett oppositionsråd omfattande 75 procent med en lön på 55 000 kronor i månaden.

Tjänsten kan ju annars visa sig onödig i besparingstider, om opposition endast bedrivs av Sverigedemokraterna på fritiden. Hävda inte heller att ni tagit ansvar för våra äldre, det krävs mer än att deltaga vid mötesinbjudningar.

Malin Yngvard och Tomas Assarsson, Sverigedemokraterna Simrishamn

Annons
Annons
Annons
Annons