GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Mats Josephson: Det finns läkare – men de vill inte jobba för Capio

Vårdcentralen i Gärsnäs ska enligt Capio göras om till en filial till Borrby vårdcentral. Anledningen är att Capio inte lyckas attrahera fast anställda läkare.
Skåne • Publicerad 9 november 2022
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Capio vårdcentral
Capio vårdcentralFoto: Martina Holmberg / TT

Utan fast anställda läkare kan Regionen Skåne inte ackreditera/godkänna Gärsnäs som en egen vårdcentral.

Capio föreslår då lösningen att Gärsnäs blir en filial till Borrby. En lösning som är en klar försämring för de patienter/brukare som är listade i Gärsnäs och som naturligtvis som tidigare vill ha en fast läkarkontakt.

Men lösningen är mycket ”konstruktiv” ur Capios synvinkel. Capio kan nämligen med denna lösning få fullt betalt av regionen för de patienter som besöker Gärsnäs utan att Capio erbjuder den tjänst som en fullvärdig vårdcentral enligt avtal med regionen ska erbjuda.

Hur kan Region Skåne gå med på att Capio gör en sådan konstruktion? Problemet är ju inte att det inte finns läkare i Skåne. Problemet är att läkare under nuvarande förhållanden inte vill arbeta för Capio.

Mats Josephson, Gårdlösa

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.